15.9 C
Pitești
joi, oct. 24, 2024

Tu la ce te-ai gândit astăzi de 1 martie? Calde felicitări din partea Argeșului COOLtural

Dimineața de astăzi a fost mai deosebită. Un aer blând, un cer noros cu câțiva fulgi uitați de Regina Iarnă și data de 1 martie în calendar. Constat că repede trece timpul. Am ieșit afară și am avut o revelație. Păsările cântau prea tare ca să nu le dau importanță. Ele cântau a libertate, cântau a prosperitate, fără limite, fără hotare, fără restricții, fără măști. Cântau cu sfaturi, despre primăvară și bucurii mici. Ele duc viața perfectă sunt libere să se exprime așa cum simt ele. Le ascult și mă gândesc că probabil s-a întâmplat ceva frumos la ele odată ce au dispoziția de a cânta.. Zâmbesc, mă bucur și eu de cântecul lor.
Erau mai multe pe o creangă umedă, dar nu păstrau distanța socială, erau tandre, fără machiaj, fără culori,  simple așa cum le-a creat Dumnezeu, dar erau atât de fericite. Muzica lor avea notele speranței, a iubirii adevărate, note de primăvară devreme.
Am primit acest cântec ca pe o felicitare de 1 Martie și vi-l transmit cu iubire mai departe. Cu note de libertate, prosperitate, oportunități, energie, putere de duh și trup. Primăvara este despre începuturi, despre aici și acum. Iar pentru a vă împământa, aplecați-vă deasupra ghioceilor și simțiți cum miros a pământ puhav, a căldură și a fertilitate.
Scriu din Republica Moldova și inima mea crește de la gândul că pe noi românii ne aproprie fiecare tradiție comună – în această zi mândrul Mărțișor.
”Soare, soare, frățioare,
Rog să-mi iei negrețile
Să-mi lași albețile.
Îndepărtează-mi bătrânețile
Și dăruiește-mi tinerețile.”

                                                                                                                                                             Dorina FLUIERAR

Articole asemănătoare

Muzica zilelor noastre: Omagiu unui Lord

Argesul COOLtural

Dr. Adrian Tase și Andrei Tase, spectacol la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural

Eveniment unic organizat și dedicat în exclusivitate pentru studenții internaționali de la UPIT

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!