4.3 C
Pitești
miercuri, feb. 21, 2024

Lecții despre hărțuirea sexuală la Universitatea din Pitești

           Studentele de la Universitatea din Pitești au avut ocazia să patricipe la o întâlnire pe tema ”Prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale în universități”.

            Ieri, în fosta sală a senatului, la o masă rotundă, a fost pusă în discuții această temă. Hărțuirea sexuală este o formă de discriminare și violență interzisă prin lege, astfel, reprezintă ”orice comportament nedorit verbal, non-verbal sau fizic de natură sexuală, care apare cu scopul sau efectul de a viola demnitatea unei persoane, de a-i crea un spațiu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensiv” (Comisia Europeană 2013). UPIT a fost gazda, iar FILIA ( o organizație non-profit, apolitică și feministă) prin intermediul a două studente de la București, au prezentat informația și au provocat discuții deschise la tema dată.

       

         Motivul întâlnirii a fost, în linii generale, informarea despre fenomenul hărțuirii sexuale, cum să se protejeze, unde pot apela și cine poate să le ajute. În ultimii ani acest fenomen a fost mai prezent ca niciodată pe agenda publică, datorită campaniei de pe rețele de socializare cu hashtag-ul ”#metoo”. Prin acest hashtag, femei din toată lumea au îndrăznit să-și povestească experiențele proprii cu privire la hărțuiri sexuale pe care le-au trăit. Din păcate, în unele instituții superioare de învățământ din România există, de asemenea, cazuri de hărțuire sexuală.

Linia telefonică gratuită în caz de hărțuire sexuală – 0800 500 300

Dorina Fluierar

Articole asemănătoare

Muzica zilelor noastre: Nicu și ”ZAN”

Argesul COOLtural

Heartbeat (Adrian și Andrei Tase) concert la Festivalul de C’Arte de la Bibliotecă

Argesul COOLtural

Exemplu de bune practici: Mănăstirea Negru-Vodă

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!