37.6 C
Pitești
vineri, iul. 12, 2024

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea deschide o nouă expoziție realizată de Ion Iancuț

  Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea are plăcerea de a anunța deschiderea expoziției ,,IANCUȚ 74”  începând cu data de 6 Martie  2024.

Ion Iancuț (n. 28 februarie 1950, Răducăneni, Iași) este un pictor, sculptor și desenator român, o personalitate marcantă a artei plastice românești contemporane. Absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Ion Iancuţ are o bogată activitate expoziţională, atât în ţară (la Sinaia, Focşani, Iaşi, Timişoara, Bucureşti), cât şi în Europa şi Asia (Italia, Olanda, Suedia, Germania, Bulgaria, Cehoslovacia, Japonia), unde a participat cu expoziţii personale sau alături de alţi artişti plastici reprezentativi din România.

Expoziția ,,IANCUȚ 74” este o expozitie retrospectivă care abordează sculptura,  pictura și grafica într-o maniera figurativă, si tehnici diferite. Pe simezele galeriei vor fi expuse 29 de pasteluri (50/70cm) din perioada 2022-2024, 20 picturi (ulei pe pânză,  50/70 cm) din perioada 2010-2015, 10 desene în penița(30/40 cm) din perioada 1980-1981 și 15 sculpturi in bronz, plastică mică, din perioada 1975-2020.

Lumea lui Ion lancuț, coerentă, exemplară, originală, este întreruptă tridimensional în cadrul expoziției deschise la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prin bronzuri impecabil turnate și finisate, prin uleiuri sau pasteluri care adaugă culoare formelor măiestrit conturate si prin desenele în tus care se bazează pe siguranța și fluența liniei. Personajele sale sunt în perpetuă căutare, nu și-au găsit țelul, împlinirea, izbăvirea, uneori nu și-au găsit nici măcar calea, după cum nu au reușit să dobândească, deși se străduiesc necontenit, iertarea, pacea, dragostea sau lumina.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 6 Martie, începând cu ora 18:00 în prezenta Maestrului Ion Iancuț

Articole asemănătoare

Eveniment cultural: Un cațavenc de la Divertis…

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: ”Adevăruri incomode despre limba română”…

Argesul COOLtural

Fii Cooltural! Fii Activ! Fii CooltACTIV!

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!