37.4 C
Pitești
marți, iul. 16, 2024

Muzica nemuritoare a lui Piazzolla în interpretarea Analiei Selis la Filarmonica Pitești

       Filarmonica Pitești organizează joi, 11 martie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic extraordinar aniversar 100 de ani – Astor Piazzolla. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.
          Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revin solista Analia Selis și pianistul Mariano Castro. În program: Ástor Piazzolla – Regreso al amor, Vuelvo al sur, Jacinto chiclana, Siempre se vuelves a Buenos Aires, Invierno Porteño, Los paraguas de Buenos Aires, Fuga misterio, Oblivion, Balada para un loco, Milonga del angel, Verano Porteño, Michelangelo 70, Chiquilin de bachin, Libertango, Milonga de la anunciacion. Orchestrațiile îi aparțin lui Mariano Castro.
              Originară din Argentina, cu cetățenie română, Analia Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. Este absolventă a Universității de Muzică din San Miguel de Tucumán (Diploma de educatoare de muzică, 1998) și a Longy School of Music din Boston (Diploma in Vocal Performance, 2002). La un an de la stabilirea în România (2004), câștigă locul al III – lea la Festivalul Internațional de la Brașov Cerbul de Aur, unde a reprezentat Argentina. Devenind extrem de cunoscută în lumea muzicii latino-pop din România, participă la emisiuni, înregistrează materiale pentru radio și televiziune și cântă pe cele mai reprezentative scene ale țării. A reprezentat România la ABU Radio Song Festival (Beijing, China).
Mariano Castro
         Muzician, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru al unor formaţii, argentinianul Mariano Castro, stabilit în România din 2013, abordează stiluri muzicale diferite: tango, jazz, rock, muzică clasică. A absolvit Conservatorul Muzical „Melani” din Buenos Aires, unde a studiat atât chitara, cât şi pianul. După absolvire, a fost profesor de pian şi chitară la aceeaşi universitate şi a condus cursuri de master despre interpretarea tangoului. A mai fost prezent la Filarmonia Piteşti în stagiunile trecute.

Articole asemănătoare

Cea mai mică piață de carte din UE. Milioane de români nu cumpără nici o carte pe an

Argesul COOLtural

Filmul „JURNAL DE RĂZBOI” se lasă așteptat, după lansarea documentarului „CINE A FĂCUT ROMÂNIA MARE?”. Impresiile studenților basarabeni.

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Cartea, pe stradă, la cort…

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!