15.9 C
Pitești
joi, oct. 24, 2024

Moment al recunoștinței și al memoriei dedicat marelui boier și cărturar Dinicu Golescu

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, în parteneriat cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, a organizat marți, 7 februarie 2023, în Sala de Conferințe, o manifestare cultural-educativă intitulată ”Oameni în memoria Argeșului. Cărturarul Dinicu Golescu și epoca sa”.

Evenimentul a fost dedicat evocării personalității marelui nostru cărturar și împlinirii a 246 de ani de la nașterea sa (7 februarie 1777), fiind aduse considerații despre contribuția acestuia la dezvoltarea învățământului românesc.

La această activitate au participat elevi de la două licee din Pitești, respectiv Colegiul Național ”Zinca Golescu” și Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima”.

Prelegeri de istorie culturală au fost derulate și readuse timpului nostru de către cercetătorii Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești, prin Camelia Călin care a conferențiat despre ”Dinicu Golescu și epoca sa” și Cristina Boțoghină cu prezentarea ”Jurnal de călătorie”. La finalul evenimentului, cei prezenți au fost invitați să viziteze secția ”Colecții Speciale” din cadrul Bibliotecii Județene Argeș, unde bibliotecara Magdalena Ioniță-Roșoiu a prezentat auditoriului volumele de carte rară aparținând învățatului Dinicu Golescu.

Manifestarea a fost coordonată și moderată de către cei doi manageri ai instituțiilor partenere, Mihaela Voinicu și Iustin Dejanu.

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări culturale care se vor derula pe tot parcusul anului la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, având ca scop promovarea valorilor culturii locale și naționale.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul-Comunicare, Media, Evenimente Culturale și Editoriale

Articole asemănătoare

Personalitățile Dulcan și Vișan au vorbit despre Eminescu, la Pitești

Argesul COOLtural

Dulce Românie, la mulți și binecuvântați ani din partea Argeșului COOLtural!

Argesul COOLtural

Geniul poeziei românești – Eminescu

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!