15.9 C
Pitești
joi, oct. 24, 2024

Simfonia Lalelelor, ediția 45: concerte, parcuri tematice, expoții, târguri de flori, zone de food și picnic.

De Florii, sub tematica „Bloom of Hope”, Simfonia Lalelelor renaște speranța unui nou început!

15 – 17 aprilie 2022 – ediția 45 🌷

🌷🌷🌷 Simbolul vieții culturale a municipiului Pitești, festivalul „Simfonia Lalelelor” revine, în acest an, într-o ediție inedită, organizată în mijlocul naturii, în Parcul Lunca Argeșului, unde au fost plantați, pentru bucuria localnicilor și a turiștilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea. Vedeta ediției din acest an este laleaua ce poartă numele orașului nostru: Tulipa Pitești!

Spectacolul de culoare și frumusețe generat de sărbătoarea florilor cuprinde manifestări diverse, unele cu tradiție, precum expoziția și târgul de flori, dar și atracții noi, pentru toate vârstele: evenimente culturale – conferințe, lansări de carte etc. – și de divertisment, zonă de food și de picnic, dar și spectacole în aer liber.

💐 Tematica expoziției din acest an va fi „Bloom of Hope / Înflorirea speranței”, iar, în cadrul acesteia, vizitatorii vor putea admira aranjamente florale, plante ornamentale la ghiveci, material dendro-floricol, accesorii decorative, mobilier urban pentru parcuri şi grădini, literatură de specialitate şi noutăţi în domeniu – și vor avea posibilitatea de a-și achiziționa produse pentru casă şi grădină, din târgul de flori.

Feeria de culori va fi completată de cea a muzicii: pe lângă concertul Filarmonicii de vineri, este programat, pentru sâmbătă seara, 𝘂𝗻 𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝗰𝗼𝗹 susținut de 𝗦𝗺𝗶𝗹𝗲𝘆 ș𝗶 𝗧𝗵𝗲𝗼 𝗥𝗼𝘀𝗲.
O surpriză pentru copii și părinți va fi parcul tematic „𝗗𝗶𝗻𝗼 𝗣𝗮𝗿𝗸” – expoziție științifico-educațională localizată în aer liber, cu peste 40 de exponate de dinozauri animatronici de ultimă generație, ce emit sunete, respiră și se mișcă! Expoziția va fi deschisă cu prilejul Simfoniei Lalelelor și va rămâne în Parcul „Lunca Argeșului” până la sfârșitul lunii mai.
𝗭𝗼𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱 ș𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗶𝗰𝗻𝗶𝗰 va fi completată cu spațiile amenajate de către Salpitflor și A.D.P., în parc, dedicate petrecerii timpului liber: spații pentru luarea mesei, pentru lectură sau jocuri pe iarbă – în a căror amenajare s-a implicat, în calitate de sponsor, dar și prin muncă de voluntariat, compania Adient. O noutate a acestei ediții este și implicarea studenților și liceenilor piteșteni, ca voluntari, în organizarea festivalului „Simfonia Lalelelor”.

Articole asemănătoare

Eveniment editorial la Biblioteca Județeană

Argesul COOLtural

Expoziție retrospectivă a celor mai reprezentativi meșteri populari din Argeș

Argesul COOLtural

Richard Clayderman, Dan Puric și Ștefan Popa Popa’s spectacol unic la Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!