9.8 C
Pitești
vineri, apr. 26, 2024

Eveniment unic organizat și dedicat în exclusivitate pentru studenții internaționali de la UPIT

   Vineri, 7 iunie 2019, Universitatea din Pitești, prin Departamentul de Relații Internaționale și Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, a organizat a 7-a ediție a Zilei Studenților Internaționali la Filarmonica Pitești. Acest eveniment este unic și inedit în țară. În acest an universitar, la UPIT studiază peste 250 de studenți internaționali, la toate programele de studii: licență, masterat, doctorat. De asemenea, 120 de studenți care studiază în anul pregătitor pentru limba română.
Evenimentul a fost condus de doi studenți, Olga din Turkmenistan și Simon din Albania. În sala Filarmonicii dăinuia o atmosferă familială. Dacă era să vedeți cu câtă căldură se salută și se îmbrățișează acești studenți. Toți vorbesc între ei, zâmbesc de parcă ar fi frați și surori, cu sinceritate și onoare, iar privirea lor caldă și afecțiunea care și-o poartă sunt de luat aminte.
Rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșean a venit cu un mesaj pentru studenții internaționali: ”Sunteți atât de frumoși, atît de entuziaști și de optimiști și gata de joacă. Eu vă doresc să rămâneți așa copiii în adâncul sufletului, să învățați bine pentru că cea mai mare valoare pe care o veți putea duce după voi toată viața, este ceea ce învățați, ce deprinderi vă formați la Univeristatea din Pitești, vă vor rămâne pentru toată viața. Anume aceasta va fi comoara pe care nu o să o poată fura nimeni. Am obiceiul să spun că România este un virus. Un virus pentru care încă nu s-a găsit tratamentul necesar. Deci vă veți ”îmbolnăvi” de România, veți ”suferi”de ea. Veți veni înapoi și peste zeci de ani la a doua voastră casă România și anume Pitești, pentru că aici veți trăi cele mai frumoase moment din viața voastră.”
Iar în încheiere,  reprezentatul Ambasadei Siria la București a menționat că ”Educația este pașaportul tuturor popoarelor”.
Studenții s-au simțit minunat pe scena Filarmonicii, au adus tradiții frumoase de la ei de acasă, muzică specifică, au demonstrat abilitățile lor, au cântat, au dansat și au vorbit limba română. Tineri din toată părțile lumii: Egipt, Albania, China, Algeria, Camerun, Congo, Canada, Franța, Iran, Liban, Maroc, Bulgaria, Algeria, Turkmenistan, Republica Moldova ș.a, și-au dat întâlnire la acest eveniment inedit.

 Dorina Fluierar 

Articole asemănătoare

Teatrul zilelor noastre: Se-ntâmplă la ”Davila”

Argesul COOLtural

Filmele acestui week-end la cinema „București”

Argesul COOLtural

Pagini de mare popularitate la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!