2 C
Pitești
joi, dec. 1, 2022

Cititul – un mod de a exprima iubirea de sine

În ultima perioadă tot auzim mai des acest concept  ”iubirea de sine”, oare de ce? Probabil că oamenii au nevoie să li se aducă aminte că ei s-au născut pentru ei, nu pentru societate, job, familie, părinți, copii. Fiecare om s-a născut pentru sine, pentru a se dezvolta, pentru a evolua, pentru ca fiind plin de iubire, pace și acceptare să poată să fie ”ecologic” în relații cu cei de lângă el.
O mică introducere în această temă largă ca marea… De ce am legat cititul cu iubirea de sine? Ce au aceste două ”alegeri” în comun? Foarte multe aspecte. Situație: eu merg la bibliotecă, aleg ceea ce sufletul meu are nevoie la moment. Apropo, să știți că dacă intrați în bibliotecă și nu aveți un anumit titlu de împrumutat, plimbați-vă un pic, spune-ți în sinea ta întrebarea care te frământă și la care cauți un răspuns și alege prima carte care îți face cu ochiul. Subconștientul tău va alege cartea de care ai nevoie sau cartea te va alege pe tine. În orice caz, vei găsi răspunsul pe care îl căutai, doar ai încredere.
Să revenim la iubirea de sine. Dacă analizăm mai profund, mersul la bibliotecă, alegerea cărții, apoi cititul în sine toate ne duc cu gândul că ”eu în aceste momente mă aleg pe mine și fac ceva pentru spiritul meu, sufletul meu și mintea mea”, deci pot să mă bucur pentru respectul și iubirea ce o am față de mine.
Există legea trinității pe care nimeni nu a anulat-o. În primul rând îl iubesc pe Creator, pe Dumnezeu, în al doilea rând îl iubesc pe Dumnezeul din mine, și în al treilea rând îl iubesc pe Dumnezeul din cei care îmi sunt dragi. Când avem grijă la regula aceasta, suntem în armonie. Și recent am auzit aceste cuvinte ”Dacă iubirea este pe primul loc, atunci restul sunt automat la locul lor”. Cât de bine spus!
Vă doresc din inimă să aveți curajul să vă iubiți pe voi înșivă, să aveți puterea de duh să acceptați viața voastră așa cum este ea, să iertați și să mulțumiți celor care vin să vă învețe anumite lucruri.

 

Dorina Fluierar

Fotografii: Arhiva personală- Carolina Spînu

 

Articole asemănătoare

Copii, La mulți ani!

Argesul COOLtural

Teatrul zilelor noastre: Cum se naște ”micul infern”…

Argesul COOLtural

Exemplu de bune practici: Mănăstirea Negru-Vodă

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!