30.1 C
Pitești
sâmbătă, aug. 13, 2022

Nicolae al României vine azi, la Bibliotecă

În onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai, un ”regal” editorial absolut special care a apărut la Editura Vremea ajunge și la Pitești: ,,Bunicul meu, Regele Mihai”.

Consiliul Județean Argeș, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” Pitești sunt gazdele evenimentului de azi, 7 aprilie 2022, începând cu ora 18:00, eveniment ce va avea loc în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene.

Aceasta carte-album reprezintă o aventură și o incursiune in viața de familie a Majestății Sale. Fotografiile, 232 la număr din 17 arhive, au fost selectate de prințul Nicolae al României, din dorința de a ni-l prezenta pe Regele Mihai în ipostaza în care l-a cunoscut el însuși – cea de bunic, de cap al familiei. Albumul s-a născut din povestea unui dar neprețuit primit de nepotul Regelui Mihai la nunta sa din 30 septembrie 2018, din partea doamnei Irina Perko Mirabaud, a cărei mamă, Oana Mirabaud, botezată de Regina Maria, și-a petrecut momente din copilărie și adolescență cu principele moștenitor și Mare Voievod de Alba Iulia. Principele Nicolae continuă și îmbogățește povestea, alegând din arhive publice și private, imagini din viața bunicului său, Regele Mihai.

Printre invitații lansării albumului se numără: Conf. Univ. Dr. Adrian Tase, Lect. Univ. Dr. Andreea Bădulescu, Dr. Cornel Popescu, Prof. Viorica Brebeanu (specialist în istoria Regatului Regelui României Mari), Lect. Univ. Dr. Ioana Fratea (prof. psiholog) și Pr. Psih. Rafael Vintilă de la Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” Pitești, din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Moderatorul evenimentului va fi Dr. Octavian-Mihail Sachelarie, Directorul Bibliotecii Județene Argeș.

 

Articole asemănătoare

Eveniment cultural: Soviany și Ellul

Argesul COOLtural

Eveniment editorial la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Argesul COOLtural

Ion Dichiseanu și-a lansat cărțile cu amintiri la Pitești!

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!