8.6 C
Pitești
joi, apr. 25, 2024

Filarmonica Pitești: după mulți ani, stagiune estivală și concert în cadrul Festivalului George Enescu!

Lucrurile se mișcă în bine în cadrul Filarmonicii Pitești, una dintre cele mai importante instituții de cultură ale județului Argeș. Noutățile din perioada următoare ne-au fost dezvăluite de către managerul Gabriel Niță.

Cum este această perioadă pentru instituție?

Mai avem foarte puțin și revenim în fața publicului. Perioada următoare aduce foarte multe evenimente: concerte în stagiunea estivală, spectacole de teatru, filme în cadrul cinematografului, dar și startul celei de-a 15-a stagiuni.

Ce ne puteți spune despre stagiunea estivală?

După mulți ani, piteștenii se vor bucura de concerte în stagiunea estivală. Așadar, pe 21 august, vom ieși în Parcul Ștrand și vom susține două concerte educative dedicate copiilor. Apoi, pe 27 august ne revedem în Piața Primăriei. Departamentul jazz&pop va susține un concert. Pe 2 septembrie intrăm și în sala de concerte, avem rock simfonic. Pe 16 septembrie debutează noua stagiune cu un concert ce face parte din cadrul Festivalului George Enescu.

Foarte interesantă ideea cu stagiunea estivală…

Așa este. Ne-am dorit să oferim publicului și alte momente, ne-am dorit ca oamenii să se bucure și să recupereze din momentele pierdute din cauza pandemiei. Vrem tot timpul să facem ceva nou și să răsplătim încrederea și susținerea pe care o primim din partea autorității locale, respectiv din partea melomanilor.

 

 

Un lucru important este și revenirea pe harta Festivalului George Enescu.

Da, instituția noastră revine în cadrul festivalului după o pauză de 8 ani. Ne-am dorit mult acest lucru și am muncit pentru a-l obține. Este meritul tuturor colegilor, pentru că fiecare își face treaba.

Ce ne puteți spune despre noua stagiune?

Debutăm așadar pe 16 septembrie cu un concert în cadrul Festivalului George Enescu.

Pot spune că vom avea dirijori și soliști în stagiune, printre cei mai renumiți din țară, dar și din străinătate. În plus, vom aduce nume noi la Filarmonica Pitești. Vor fi multe surprize, iar când promitem ceva ne ținem de cuvânt. Dacă în stagiunea precedentă am adus-o în premieră pe Paula Seling, în noua stagiune suntem foarte aproape să o aducem pe Nico.

Este clar, Filarmonica Pitești traversează una dintre cele mai bune perioade…

Vă mulțumesc pentru apreciere. Cel mai important este să fim sănătoși, să ne putem face treaba. Specialiștii vorbesc despre valul 4, însă noi ne dorim să avem parte de susținerea publicului, pentru că altfel ne pierdem din strălucire.

Am văzut că aveți și alte evenimente! Teatru, filme…

Da. Putem în valoare la maxim Centrul Multifuncțional. În data de 28 august vor fi și două spectacole de teatru, unul dimineața, celălalt seara. Iar filme, avem week-end de week-end. Cum spuneam, toată lumea își face treaba, suntem o instituție cu activitate de luni până luni.

Ce ar mai fi de adăugat?

Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ne promovați evenimentele. La fel, vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături.

La Filarmonica Pitești, povestea merge mai departe!

 

Articole asemănătoare

Seară Beethoven, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești

Argesul COOLtural

Cartea zilelor noastre: Maleficul Urquhart

Argesul COOLtural

Poveste de primăvară

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!