15.4 C
Pitești
joi, sept. 23, 2021

Ce mai e nou prin… Moldova?

              La 27 august 1991, profitând de debutul declinului regimurilor socialiste și de tulburările politice de la Moscova, Moldova a devenit independentă și -chiar în ziua aceea- România a recunoscut Independența noului stat. Alegeri parlamentare au avut loc abia în februarie 1994, rezultând un Parlament majoritar al Partidului Agrar din Moldova, ce a adoptat o legislație reformatoare prin care s-au putut implementa schimbări spre integrarea în blocul NATO.

          Alegeri parlamentare în Moldova se vor desfășura și la 11 iulie 2021; acesta este cel de-al 10-lea scrutin parlamentar de la declararea Independenței. În lupta pentru formarea Guvernului s-au înscris 14 partide, iar cele mai populare, favoritele publicului sunt partidul din care face parte președintele Maia Sandu și blocul foștilor președinți Igor Dodon și Vladimir Voronin. Am putea spune că alegerile parlamentare de anul acesta pun față în față tabăra pro-europeană și pe cea pro-rusă. În virtutea legăturilor pe care le avem cu Moldova, de natură istorică și nu numai, România organizează secții de vot pentru cetățenii moldoveni stabiliți sau aflați în țara noastră.

         Indiferent de alegerea pe care o fac moldovenii, noi îi încurajăm să fie prezenți la vot, să voteze în dependență de ceea ce le dictează interesele și conștiința, pentru că „votul este mai puternic decât glonțul” (Abraham Lincoln, al 16-lea președinte SUA).

Ana Maria Puiu

Articole asemănătoare

Târg de Carte, activități interesante și distractive pentru copii, la Bibliotecă!

Argesul COOLtural

Filmul „JURNAL DE RĂZBOI” se lasă așteptat, după lansarea documentarului „CINE A FĂCUT ROMÂNIA MARE?”. Impresiile studenților basarabeni.

Argesul COOLtural

Cartea zilelor noastre: Comuniști români de ieri și de azi

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!