6.6 C
Pitești
marți, mart. 2, 2021

Trofeele nu au bariere

Goalball revine la Piteşti. Data de 25 mai s-a înscris ca fiind un  sfârşit de săptămână sportiv la Asociaţia de nevăzători din Argeş.

                Goallballul – un sport practicat cu success în întreaga lume decătre sportivii nevăzătorii, joc destul de diferit de cele cunoscute de noi, deşi, prin faptul că se joacă cu mingea şi prin regulile lui, se înrudeşte bine cu celelalte sporturi. Mingea are în interior clopoţei, echipele sunt formate din câte trei jucători care sunt legaţi bine la ochi, (indiferent dacă au rest de vedere sau nu), se stă pe vine pentru că miingea se aruncă cu mîna pe jos. Deşi este un sport puţin cam dur, băieţii îl adoră. Fiecare echipă are antrenorul ei pe banca cu rezervele, iar în spatele porţilor există aşa-numiţii copii de mingi, care recuperează mingea ieieştă din teren. Arbitrajul se face după toate regulile unui joc.

Argeşul s-a bucurat de-alungul timpului de o echipă foarte bună, chiar dacă pe parcurs s-au perindat mai mulţi jucători şi antrenori, a fost mereu în fruntea clasamentului. Trofeele şi medaliile obţinute la fiecare concurs naţional şi internaţional vorbesc despre aceasta.

                O astfel de competiţie a avut loc sâmbătă 25 mai, la şcoala I.L.Caragiale nr.16, Piteştiul fiind gazda campionatului naţional, faza întâi. Echipa argeşană a obţinut de data aceasta locul III. Îi felicităm şi le urăm mult succes şi cât mai puţine accidentări,deoarece mai au de luptat până la finele anului.

Magda Câmpeanu

Articole asemănătoare

Tehnica vine în sprijinul nevăzătorilor

Argesul COOLtural

Azi, muzică de film la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Paraschivescu, la Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!