Să păstrăm flacăra vie

0
439

            Profesori şi elevi de şcoală primară din judeţul Argeş se străduiesc să păstreze încă vie flacăra folclorului românesc, ce străbate secole şi chiar milenii, pentru a  fi dusă mai departe de generaţiile viitoare.

Joi, 4 aprilie, va rămâne o amintire frumoasă pentru elevii şi profesorii care au fost premiaţi la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeș în urma unui concurs desfăşurat pe teme folclorice şi a unui simpozion. Lucrările participante la acest simpozion au fost adunate într-o carte pe care au  prezentat-o în cadrul evenimentului.

            Proiectul iniţiat de profesori de la şcoala „Tudor Arghezi” din Piteşti, cu sprijinul conducerii acesteia şi doi preoţi de la Biserica „Mavrodolu” din Pitești- Paul Stănescu și Horia Dumitrescu, a antrenat elevi şi profesori de la mai multe unităţi şcolare din judeţ, participând circa 100 de elevi la concursul ce a avut ca temă sărbătoarea românească „Dragobetele”, aflată deja la a treia ediţie. Expunerea succinctă, dar consistentă a lectorului universitar doctor Sorin Mazilescu a precedat momentul mult aşteptat de cei mici, primirea diplomelor şi a medaliilor, iar colajul de piese folclorice din zona Argeşului a încheiat într-o notă prietenească acest eveniment.

            Mesajul transmis atât de profesorul Sorin Mazilescu, profesorul preot Horia Dumitrescu, de profesoara Vali Marcu– moderatoarea evenimentului, cât şi de tema concursului şi a simpozionului, a fost  clar şi de loc de neglijat, acela de a nu uita tradiţiile româneşti şi de a le sădi în inimile copiilor, pentru a putea fi transmise în continuare, pentru ca ţara noastră să nu îşi piardă unicitatea în lume.

Magdalena CÂMPEANU