13.4 C
Pitești
miercuri, oct. 27, 2021

Muzică live cu KRiSPER, la Eden

      KRiSPER combină straturi de jazz electric, rock agresiv și sensibilitate pop pentru a genera o explozie controlată de sunet. Cu un interes pentru haos, instabilitate, improvizație dar și pentru structura formelor muzicale, trupa este la fel de atentă cu procesul ce dă naștere muzicii lor cât și cu produsul final.

Inițiat de Adi Stoenescu (fender rhodes, efecte), trupa mai conține patru membri: Alexandru Arcuș (saxofon, efecte), Alex Badea (tobe), Michael Acker (bas electric) și Harvis Cuni Padron (trompetă, efecte).

Cei cinci s-au cunoscut în București, fiecare făcând parte din diverse proiecte ale scenei locale. Ceea i-a unit a fost nevoia pentru experiment, pentru găsirea de noi căi de expresie și de structurare a pieselor. Inspirați de sistemul unic de ‘cue-uri’ (scurte motive muzicale) al celor de la Kneebody, folosit pentru a schimba parametrii muzicali în timp real, KRiSPER a preluat acest sistem și l-a adaptat nevoilor proprii. Asta le permite să amestece sau să realizeze colaje folosind părțile propriilor piese, să altereze tempoul, tonalitatea, ritmul pe durata concertelor live.

KRiSPER a lansat primul lor album, Landing on the comet, în decembrie 2017.

O trupă care a început să producă agitație în undergroundul jazz românesc, (…) Krisper e dispusă să-și riște subzistența testînd nebunii mai rar încercate la noi.” – Aron Biro, Dilema Veche

Articole asemănătoare

Nominalizări la Premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2018

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Cartea și muzica, în festival

Argesul COOLtural

Fântâna muzicală – program de vară

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!