Filmele „Testamentul nou-nouț” și „Un pas în urma serafimilor”, la Cinematograful „București”

0
510

Sâmbătă, 7 iulie 2018, ora 18.00, la Cinematograful „București” din Pitești este programat un nou film care merită văzut,  „Testamentul nou-nouț”, în regia lui Jaco Van Dormel. În rolurile principale, Catherine Deneuve, Benoit Poelvoorde și Pili Groyne. Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

           „Dumnezeu există. Locuiește la Bruxelles. E odios cu soția și fiica lui. S-a vorbit mult de fiul lui, dar foarte puțin de fiica lui. Fiica lui sunt eu. Mă numesc Ea și am 10 ani. Ca să mă răzbun, le-am trimis tuturor oamenilor din lume, prin SMS, data la care vor muri.” O comedie absurdă despre viață, moarte, destin și liber arbitru. Despre un Dumnezeu care ne dă totul pe tavă, un Dumnezeu lipsit de compasiune pentru umanitatea creată chiar de el, care  ne servește niște legi implacabile și ciudate în același timp (legile lui Murphy). Dumnezeu (interpretat foarte bine de Benoit Poelvoorde) va fi confruntat cu propriile legi în timpul călătoriei sale pe Pământ. După filmul „Mr. Nobody”, regizorul Jaco Van Dormael vine cu această  comedie fantastică stranie, absurdă, iar, în final, cu o temă de reflecție: și dacă Dumnezeu ar fi femeie?!?

Duminică, 8 iulie, ora 18.00, e film românesc la Cinematograful „București”: „Un pas în urma serafimilor”, în regia lui Daniel Sandu. Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru student și pensionari și de 75% pentru elevi.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Încearcă să se adapteze mediului, dar își dă seama că sistemul este corupt și abuziv. El și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.