Premiile Muzicale „Dinu Lipatti” – ediția a VI-a

0
757

       Cea de-a șasea ediție a concursului Premiile Muzicale „Dinu Lipatti” s-a încheiat sâmbătă, 12 mai 2018, cu un extraordinar recital susținut de tinerii talentați, câștigători ai acestei ediții, la Casa Memorială “Dinu Lipatti”, proprietate a Consiliului Județean Argeș.

        Premiile Muzicale „Dinu Lipatti” sunt parte a proiectului „Muzeul Județean Argeș – Moştenire culturală, istorie şi continuitate”. Concursul, în cadrul căruia tinerii își demonstrează talentul în fața unui juriu format din nume de referință ale muzicii clasice, este un omagiu adus artistului Dinu Lipatti. Concursul este structurat pe 3 secțiuni (Pian, Vioară, Canto clasic) și este destinat elevilor din școli de artă, licee de muzică și studenților din facultăți de profil.Pot participa concurenți cu vârste cuprinse între 7 și 25 ani. Juriul este alcătuit din personalități ale universului muzical românesc din Pitești, București și Timișoara.

Concursul Premiile Muzicale „Dinu Lipatti” este organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș.