Bacalaureat Istorie 2017. Ce subiecte le-au picat elevilor la Istorie

0
970

Bacalaureat Istorie 2017. Miercuri, 28 iunie, absolvenții de clasa a XII-a susțin proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie. Proba Ec) este o probă scrisă.

Elevii care au terminat liceul la profilul uman susțin examenul la istorie, iar cei de la profilul real la matematică.

Subiectul al II-lea a avut ca cerinţă Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar,.O altă cerinţă era ca elevii să dea un exemplu în care România s-a implicat în criza orientală. La alte subiecte, elevii au avut de prezentat acţiunile diplomatice ale domnitorilor şi să precizeze o asemănare între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea.

La subiectul al III-lea de la proba de Istorie elevii au avut de realizat un eseu de aproximativ două pagini despre statul român în perioada postbelică (perioada comunistă: menționarea unor măsuri adoptate în perioada stalinistă în România, implicarea României în Războiul Rece, identificarea unor caracteristici ale național-comunismului din țara noastră).

 

subiecte bacalaureat istorie 2017
Foto: adevarul.ro
subiecte bacalaureat istorie 2017

Luni, 26 iunie, elevii au susținut proba la Limba și Literatura Română, iar marți, 27 iunie, proba la Limba și Literatura Maternă.