Nebunie la Noaptea Muzeelor, argeșenii le-au luat cu asalt

0
746

Ca în fiecare an un public numeros a participat azi noapte la evenimentul intitulat Noaptea Muzeelor. Este un eveniment organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa în data de 20 mai.

La Muzeul Județean Argeș, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Golești, Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Centrul de cultură ,,Brătianu” au avut loc mai multe evenimente în cadrul acestei manifestări.

Ingredientul e simplu: evenimentul a fost deodată cu Zilele Piteștiului, se intra gratis şi e deja cool, la modă, să o faci. E o fiţă culturală,  de bon ton, de moment, pentru că în rest, asa cum arata Barometrul de Consum Cultural al IRES prezenţa e cam modestă.

Foarte interesantă a fost și expoziția deschisă la Memorialul Închisoarea Pitești, unde s-a putut vizita fostul penitenciar, iar vizitatorii au avut parte de tururi ghidate și proiecții de film pe tema represiunii din perioada comunistă.

Redăm mai jos și câteva imagini: