9.6 C
Pitești
vineri, mart. 29, 2024

Despre arta filmului, cu Catrinel Dănăiață la Bibliotecă!

Ieri, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” Argeș, regizoarea Catrinel Dănăiață, originară din Pitești, a susținut o conferință despre filmul românesc în general, dar și despre recenta nominalizare a filmului ei ,,Dublu” la premiile Gopo. De asemenea, a răspuns cu amabilitate la întrebările publicului prezent în sală, curios cum se lucrează cu actorii, care e diferența dintre un regizor de teatru și unul de film, cum sunt văzuți regizorii români în Europa, care e diferența dintre un film european și unul american.

Vă reamintim că regizoarea Catrinel Dănăiață este piteșteancă, absolventă a Colegiului Național ”I. C. Brătianu”, lector universitar la Facultatea de Arte a Universității Hyperion din București și doctor în Cinematografie și Media. ”Dublu”, filmul ei de debut, a avut premiera internațională anul trecut, în cadrul celei de-a 51-a ediții a prestigiosului festival de la Karlovy Vary.

Articole asemănătoare

Omul care aduce cartea la… Pitești

Argesul COOLtural

Împărat slăvit e codrul: Prelegere și recital de versuri din creația eminesciană, susținute de scriitoarea Paula Romanescu, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Argesul COOLtural

Eveniment editorial de excepție în cadrul Festivalului de C’Arte de la Bibliotecă

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!