18.7 C
Pitești
duminică, mart. 26, 2023

Creativitatea – limită sau libertate?

      Atunci când Dumnezeu a creat acest Univers, oare ce stare avea? Da-ți-vă voie un minut să Simțiți această stare acum și ori de câte ori aveți necesitate.
Bogăția minții și a sufletului nostru nu are limite. Limitele sunt doar în mintea noastră conștientă, limitele le putem numi mai simplu – frici. Această emoție primară ne blochează libertatea de a gândi, de a simți, de a face, de a fi autentici și unici.
Știți care este , cea mai accesibilă și la îndemâna tuturor sursă de inspirație? Nimeni alta decât misterioasa și irepetabila noastră mama Natură. Este genială fiți de acord: linii, pietre, roci, copaci, rădăcini, straturi de pământ, maluri, scoici, văi, flori, texturi, mirosuri, sunetele de orice fel, vânt, viscol, ninsoare. Câtă creativitate a avut Cel ce a creat minunățiile acestea, câtă inspirație, câtă precizie și  Prin urmare, suntem pui de Dumnezeu fiecare dintre noi, creați ”după chipul și asemănarea” Lui. Oare putem să punem la îndoială creativitatea ce am ”moștenit-o”?
Dragilor ce faceți voi cu creativitatea voastră? Sunteți liberi în ceea ce spuneți, simțiți, gândiți? Vă permiteți să fiți spontani? Curajoși? Ingenioși? Sau va limitați viața de frici?
Dați-vă voi să fiți creativi. Începeți de la lucruri mici, schimbați anumite lucruri în rutina zilnica, în casele voastre, în activități care au prins deja ”praf”. Faceți ceva pe neprins de veste, neplanificat. Veți vedea cum se va schimba și energia în corp.

Dorina FLUIERAR

Articole asemănătoare

Exponatul lunii decembrie la Muzeu, în memoria lui Augustin Lucici

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Un cațavenc de la Divertis…

Argesul COOLtural

Simpozion dedicat marelui poet Mihai Eminescu, la Muzeul Județean Argeș

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!