4.3 C
Pitești
miercuri, feb. 21, 2024

Împărat slăvit e codrul: Prelegere și recital de versuri din creația eminesciană, susținute de scriitoarea Paula Romanescu, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Seria de manifestări consacrate evocării celui supranumit poetul nepereche continuă la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș.

Consacrarea zilei nașterii lui Mihai Eminescu ca zi a culturii naționale, formează axa identitară a națiunii române. Poetul Mihai Eminescu este un simbol național, o emblemă culturală. Astfel, marți, 25 ianuarie, începând cu ora 1200, în Sala de conferințe, va avea loc evenimentul ”Împărat slăvit e codrul”, unde scriitoarea argeșeancă Paula Romanescu, va susține prelegeri și recital de versuri din creația eminesciană.

 Paula Romanescu s-a născut la 20 octombrie 1942 în localitatea Țuțulești, județul Argeș. Este licențiată a Universității din București, Facultatea de Limbi Romanice și Clasice (1967) și De L’Académie Européenne des Sciences, des Lettres et des Arts Paris – Sorbonne (Franța). De asemenea, este membră a Uniunii Scriitorilor din România și a primit numeroase premii și distincții naționale și internaționale, printre care Meritul Cultural în Grad de Cavaler și al Academiei Europene de Științe, Litere și Arte. Este traducătoare, poetă de limba română și franceză, autoare a peste 30 de cărți de poeme, antologii și traduceri.

 Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu și se va desfășura cu respectarea, atât din partea organizatorilor, cât și a participanților, a tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-COV-2, impuse de legislația în vigoare.

Adrian Coman, bibliotecar

Articole asemănătoare

De mâine va începe un festival de carte în Pitești. ,,Triunghiul cunoașterii – 2021″

Argesul COOLtural

Omul care aduce cartea la… Pitești

Argesul COOLtural

Reputatul istoric Bogdan Murgescu conferențiază marți, la Biblioteca Județeană

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!