37.4 C
Pitești
marți, iul. 16, 2024

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, a fost declarată începând cu data de 7 decembrie 2010, prin Legea nr. 238/2010, drept Ziua Culturii Naționale. Această sărbătoare națională are scopul de a promova cultura, arta și efortul academic românesc, atât în țară cât și în lume.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, sărbătorește Ziua Culturii Naționale.

Astfel, vineri, 14 ianuarie, începând cu ora 1530, vor avea loc o serie de manifestări dedicate evenimentului și care se vor desfășura, dacă vremea va permite, pe esplanada bibliotecii, printre care și lansarea volumului omonim de eseuri, coordonat de prof. dr. George Baciu, intitulat ”Sub lacrima Eminescului – Gânduri despre sufletul românesc”, ediția a II-a, revizuită și adăugită.

Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu, și se va desfășura cu respectarea, atât din partea organizatorilor, cât și a participanților, a tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-COV-2, impuse de legislația în vigoare.

Adrian Coman

Articole asemănătoare

La UPIT a fost omagiat ”fenomenul” Eminescu (Foto-Video)

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Existențialismu` și ai săi iluștri

Argesul COOLtural

Târg de Carte, activități interesante și distractive pentru copii, la Bibliotecă!

error: Continutul este protejat!!!