17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

Muzeul Județean Argeș expune la Madrid

Piese arheologice din colecția Muzeului Județean Argeș vor fi expuse la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, în cadrul expoziției „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane”, coordonată de Muzeul Naţional de Istorie a Românei.
Expoziția reuneşte 835 de artefacte excepţionale din colecţiile a 39 de muzee din România și va fi deschisă din 30 septembrie a.c, marcând astfel 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Regatul Spaniei.
Demersul expoziţional este prima prezenţă de acest tip în spaţiul cultural al Regatului Spaniei şi este structurat cronologic în şase teme generice, acoperind fenomenele de civilizaţie specifice începând cu finalului primei epoci a fierului şi conexiunile cu lumea scitică, trecând apoi prin civilizaţia La Tène pe teritoriul României, prin istoria provinciilor romane Dacia şi Moesia Inferior şi a spaţiului ce nu a fost înglobat în Imperiul Roman, pentru a conduce apoi vizitatorul în perioada secolelor IV – VII A.D., esenţială pentru transformarea continentului european.
Expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii ianuarie 2022.

Articole asemănătoare

Fostul premier, Adrian Năstase, vine mâine la Biblioteca Județeană

Argesul COOLtural

Săptămână plină de evenimente culturale la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Argesul COOLtural

Expoziție de Artă Naivă la Muzeu

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!