22.1 C
Pitești
duminică, iul. 21, 2024

Concert vocal-simfonic la Sinagoga Pitești

Joi, 9 septembrie, de la orele 19,00, Corala ,,D.G.Kiriac” vă invită la un concert vocal-simfonic la Sinagoga Pitești (construită între anii 1919-1925).

Sosirea toamnei marchează startul unui nou drum. Începe școala și noul an bisericesc, justiția și politicul revin în forță în activitate, iar bobocii sunt numărați mai abitir decât cazurile de COVID-19.

Tot acum, pășește în noua stagiune cultural-artistică și Corala Bărbătească „D.G. Kiriac” Pitești, aflată sub oblăduirea Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești și a Asociației Culturale „D.G.Kiriac”. Startul îl vom lua pe 9 septembrie, într-un cadru inedit – atăt pentru noi, membrii coralei, cât și, dealtfel, pentru întreaga suflare a urbei -, într-un context special…

De ce special?, veți întreba…! Știați că în luna septembrie (sau, în unele cazuri, octombrie – în funcție de an) debutează inclusiv anul nou ebraic!? Sau că Anul Nou la evrei se numește Rosh Hashanah și durează trei zile!?

Ei bine, pe 9 septembrie, ora 19,00, cu ocazia (și) a trecerii în noul an evreiesc, va fi făcut un pas important, sperăm!, pentru integrarea în circuitul cultural și turistic al Piteștiului a unui lăcaș de cult emblematic pe vremuri, ce împlinește 100 de ani. Este vorba de Sinagoga din Pitești, localizată pe Eroilor nr. 1, în imediata vecinătate a Parcului „1907”.

Vă invităm să participați (nu ratați, deci, ocazia 😊), la un eveniment cultural-artistic unic în istoria recentă a orașului nostru, care cu siguranță vă va captiva, încântându-vă simțurile! Corala „D.G Kiriac” va fi acolo, la sinagogă, pe 9 septembrie, pentru a interpreta piese celebre din repertoriul vocal-simfonic, alături de ArCO Civic Orchestra și soliștii Andra Bivol-Costea – mezzosoprană, Ion Grigorescu – bas, Raymond Cinpoieșu – oboi, Sofia Butaru – vioară.

Toate acestea n-ar fi fost posibile fără sprijinul Comunității Evreilor Pitești – președinte Aurel Davidovici – și cel al Consiliului Județean Argeș, cărora le suntem profund recunoscători. Liantul principal – inimosul dirijor Silviu Deaconescu!

Articole asemănătoare

Eveniment cultural: ”Rock și cultură”

Argesul COOLtural

Muzica zilelor noastre: 8 Martie, cu cânt și dans, la Pitești

Argesul COOLtural

Ce poate fi luminos într-o seară ploioasă?

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!