17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

,,Cristofor. Magul din Carpați” de Aryana Havah

Cartea ”Cristofor Magul din Carpați” de Aryana Havah m-a captivat din prima pentru că acțiunea are loc într-o pădure din afara Bucureștiului și cumva am putut să simt acea aglomerație și oboseală din oraș, în contrast cu liniștea și faptul cum se oprește timpul în mijlocul pădurii. Îmi place începutul, îmi place că este multă acțiune în carte, nu este ceva static care să plictisească ochiul și sufletul celui care se lasă condus de valurile ei. Persoanjul principal trece prin multe conștientizări pe parcursul cărții. De la primele pagini până la ultimele, mintea este impusă să stea trează, să analizeze, dar în același timp să culeagă toate informațiile prețioase. Ideea centrală a cărții constă în reîncarnare și în atingerea desăvârșirii cunoașterii. Totodată, cartea vine să susțină ideea că bolile ce le avem sunt, de fapt, răsplata pentru faptele noastre.
Argeșul COOLtural susține și încurajează pe cei ce iubesc lectura, deoarece aceasta este hrana pentru suflet și minte!

Aici am cules câteva citate din carte pentru a vă stârni pofta de citit:
Despre Boală
”Bolile sunt ceva mai complicat de explicat. Ele sunt pe de-o parte tare karmice devenite manifeste, iar pe de altă dezechilibre energetice grave, cărora nu li s-a dat atenţie şi care s-au cronicizat. Mai sunt şi acele boli, cum ar fi diabetul, care apar datorită unor trăsături de caracter. Acesta apare cel mai adesea la persoanele geloase. Nu geloase doar pe partener, ci în general, pe realizările altora, pe evoluţie, pe capacităţi, etc. La fel se întâmplă cu ulcerul. El apare preponderent la persoanele anxioase sau hiperactive, la înadaptaţi, la nemulţumiţi sau la cei care nu au compasiune.”

Despre Activitățile Zilnice
”Fiecare activitate ar trebui făcută ca şi cum creatorul însăşi o execută. Spre exemplu când găteşti, fă-o ca şi cum Dumnezeu se manifestă prin tine. Pune în oală nu numai alimente ci şi sănătate, linişte, iubire. Gândeşte-te ca mâncarea să conţină exact atâtea elemente câte îi sunt necesare fiecăruia în parte, pentru un organism echilibrat. Fă curăţenie gândindu-te că prin aceasta scoţi din casă tot răul vrajba, ura, boala şi introduci pace, bună-înţelegere, armonie. Adu în casă plante verzi în ghiveci, căci ele reprezintă viaţa. Evită florile tăiate deoarece ele sunt sisteme vii aflate pe moarte. Adu suflul divin în orice acţiune în orice trăire în orice gând. Când faci duş imaginează-ţi că toate trăsăturile negative ale caracterului tău se şterg şi că devii mai bun, mai înţelegător, mai plin de Duh Sfânt. Iubeşte oamenii din jurul tău şi fă-le bucurii, surprinde-i cu mici gesturi de apreciere, laudă-i şi încurajează-i, scoate în evidenţă lucrurile bune pe care le-au făcut şi minimalizează-le greşelile. Când te duci la birou fă-o cu drag, ca şi cum ai face-o pentru Dumnezeu. Cam asta trebuie făcut.”

Despre Mâncare
Hipocrate spunea chiar că dând mâncare bolnavilor, de fapt îi ucidem. Voi daţi organismului chimicale, aditivi, medicamente, stres, furie şi normal că reacţionează. Primind combustibil toxic va da comenzi eronate, în special pentru a trage un semnal de alarmă. Dar voi ce faceţi? în loc să vă opriţi, continuaţi să îl umpleţi şi mai tare cu toxine, până când ajunge la suprasaturaţie şi nu îşi mai poate îndeplini sarcina, adică de a susţine viaţa, şi atunci începe o degradare bruscă şi rapidă şi intervine decesul. Bineînţeles dacă la toate astea se adaugă şi încărcătura karmică, atunci procesul este şi mai greu de oprit, dacă nu chiar imposibil.”

Despre Rai și Iad 
”Nu există nici iad, nici rai. Există doar apropiere sau depărtare de Divin. Iadul şi raiul sunt cuvinte pământene. Este drept că sufletele descriu depărtarea de Dumnezeu ca fiind cea mai cruntă tortură. Dacă entităţile ar şti ce înseamnă să trăieşti în întuneric, chiar pentru o perioadă scurtă de timp, ar renunţa la activarea polarităţii lor negative.”

Despre Karmă
Pentru ca şi karma sa să poată fi îndeplinită, legiuitorul trebuie să devină nelegiuit, călăul victimă, soţul amant şi amantul soţ, copilul părinte, medicul pacient şi tot aşa până când fiecare suflet îşi va fi însuşit toate aceste vibraţii, trăiri, desăvârşindu-şi cunoaşterea. Când acest lucru va fi înfăptuit, el va ajunge la înţelepciune. Nu există suflet înţelept care să nu fi cunoscut toate aceste planuri.”

Despre puterea Apei
Spălarea cu apă reprezintă de fapt spălarea cu elementul apă în stare pură. Prin apă, adică botez, păcatele lumii au fost şterse, deci apa înmagazinează în ea noul, renaşterea. Apa este unul din cele mai conductibile elemente, ea dă viaţă, este creatoare, este plăcută. Cu cât apa este mai rece cu atât se încarcă mai uşor; deci duşurile trebuiesc făcute cu apă călduţă. Trebuie să ştii că apa la 37 de grade îşi pierde această proprietate. Când faci duş îţi imaginezi că toate slăbiciunile, păcatele, tarele de caracter, bolile se scurg din corp şi în locul lor apar calităţi, trăsături benefice, linişte, sănătate, etc. Acest lucru trebuie făcut cu simţ de răspundere. Trebuie să te gândeşti doar la ceea ce faci, să vizualizezi întreg procesul, să simţi cum iese şi intră ceea ce ai programat.”

Despre Legea Atracției
Trebuie să înţelegi că voi sunteţi creatorii propriei voastre realităţi. Mai ales acum în aceste timpuri. Gândeşte-te că mintea umană are puterea de a-şi crea un program virtual, care în timp se va suprapune peste realitate, modificând-o. De exemplu, să zicem că ţie îţi este frică de sărăcie. Dacă în fiecare zi te gândeşti la acest lucru, tu vei crea în zona mentală o formă gând cu această proprietate. Cu cât te gândeşti mai intens, cu atât ea va spori ca putere, până când va ajunge să te domine şi de aici până la manifestarea în plan fizic nu este decât un pas. La fel se întâmplă şi cu boala, cu ghinionul, cu accidentele.”

Fluierar Dorina

Articole asemănătoare

Dr. Adrian Tase și Andrei Tase, spectacol la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural

Cartea zilelor noastre: Manolescu, despre sine

Argesul COOLtural

Pagini de mare popularitate la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!