19.8 C
Pitești
marți, sept. 26, 2023

Cursuri de robotică pentru copii, la Biblioteca Județeană

În perioada martie-mai 2021. în cadrul Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” Argeș, se vor organiza cursuri de robotică și programare pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Acestea se vor desfășura cu respectarea prevederilor de siguranță în contextul pandemiei Covid 19, de aceea locurile sunt limitate.

Cursul pornește de la o platformă electronică numită micro:bit, ce se folosește intensiv în cursurile de STEM din întreaga lume. În jurul acestei platforme hardware se vor construi lecții și proiecte interactive și interesante. Se vor aborda elemente de programare, electronică, fizică, matematică. Ca limbaj de programare se va folosi Python (cel mai popular limbaj de programare din 2020).

Printre proiectele pe care le vor realiza pe durata cursului:
– diferite jocuri de la simple la jocuri mai complexe cu mai multe personaje, niveluri etc (dezvoltate în Scratch);
o stație meteo ce măsoară temperatura si umiditatea aerului, presiunea atmosferică și afișează datele sau le transmite pe Web;
un ceas electronic ce afișează ora exacta și data și se poate programa;
– un semafor inteligent.

Cu ceva ani în urmă, în Italia un analist a remarcat următoarele: „Și un copil italian și unul chinez au Playstation. Diferența este că în timp ce copilul italian știe să plimbe desene animate pe un ecran, cel chinez învață să o construiască!

Articole asemănătoare

Cursuri gratuite de programare și robotică, la Biblioteca Județeană!

Argesul COOLtural

LOGISCOOL – cursuri de programare și robotică pentru copii

Argesul COOLtural

Despre evenimentul live ”CONFESIUNI” cu Suada Agachi

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!