17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

Cine a spus că sănătatea nu este COOL? Argeșul COOLtural a adăugat o rubrică nouă în categoriile de teme

            Mă gândeam de ceva timp să începem o rubrică despre sănătate. Tot am amânat, dar pentru că în mintea mea s-a înfipt ideea că sănătatea este o cultură și își are locul pe pagina Argeșul COOLtural am decis să fac primul pas și iată că am ajuns aici să scriu și cred că pot să mă felicit cu această ocazie.
           Sănătatea, în orice formă a ei este cool, iar mai presus ca aceasta este conștientizarea și acceptarea emoțiilor, gândurilor și trăirilor interioare.
          Unii oameni se întâlnesc des cu durerea, fie au o boală de care nu se pot lecui, fie aceasta apare și dispare pe parcursul vieții. Medicina cu care suntem obișnuiți se bazează pe ”știință și tehnică”, însă aceasta ascunde un secret minunat. Bolile și durerile pe care le avem le provocăm noi singuri, prin intermediul emoțiilor noastre profunde și zilnice, fie conștiente, fie inconștiente. Până am ajuns să scriu acest articol, m-am informat foarte bine, m-am analizat pe mine și pe cei din preajma mea și am ajuns la concluzia că cele spuse mai sus sunt adevărate, iar cel mai bun și scump medicament se află în fiecare dintre noi. Ce ne face cu adevărat bine sunt de fapt emoțiile pozitive sincere trăite, râsul, fericirea, bunătatea, iubirea, liniștea lăuntrică și gândurile care emană lumină. Gândiți-vă un minut la amintirile voastre preferate. Care vă vin în minte? Adevărat! Sunt acele momente când ați trăit cu toată ființa voastră un eveniment, profund, sincer, erați acolo unde vă doreați și făceați ceea ce ați simțit că vreți să faceți în acel moment.

          Aceste gânduri le aveam de mult timp prin mintea și inima mea, dar așteptam să găsesc informație științifică și surse sigure care să-mi confirme acele gânduri de la 19 ani. La momentul potrivit, un profesor foarte drag sufletului mi-a recomandat o carte. În acea perioadă avem dureri de cap îngrozitoare, zilnice. Această carte m-a ajutat să conștientizez problema mea interioară, conflictul ce îl trăiam și neliniștea. Ce m-a impresionat la această carte este faptul că la sfârșitul explicațiilor de unde vine o durere sau o boală, autorul oferă rezolvare. Nu sunt medicamente, sunt afirmații care trebuie trecute prin inimă și trup, ca să curețe ceea ce am ”murdărit” cu gândurile sau emoțiile distructive.
        Autorul Jacques Martel spune în cartea sa ”Marele dicționar al Bolilor și Afecțiunilor” că : ”…Formarea mea ca inginer electrician m-a dus la a concretiza aspectul logic și rațional al lucrurilor. Fizica m-a învățat că la fiecare cauză este legat un fapt real… În același fel, gândurile și emoțiile nu sunt neapărat fizice în sensul propriu a cuvântului, dar pot avea repercusiuni fizice sub formă de boală și neliniște.”

”Pot să măsor cât de înfuriat mă simt? Nu! Dar pot să îmi măsor temperatura atunci când am febră. Pot să măsor faptul că că de multe ori am impresia că trebuie să lupt pentru a obține ceea ceea ce vreau? Nu! Dar pot măsura scăderea de globule roșii atunci când sufăr de anemie. Pot să măsor faptul că fericirea nu circulă suficient în viața mea? Nu! Dar pot măsura nivelul meu de colesterol și să văd că e prea ridicat..”

În această cheie de idei o să termin primul articol legat de sănătate pe pagina Argeșul COOLtural.
Oprah Winfrey spunea ” Încrederea în corpul, mintea și spiritul nostru ne permite să căutăm noi aventuri, noi direcții în care să creștem și noi lecții pe care să le învățăm- despre asta este viața”.

Dorina FLUIERAR

Articole asemănătoare

Poveste de primăvară

Argesul COOLtural

Muzica zilelor noastre: Zan, cu trio și big band

Argesul COOLtural

2020: Simfonia lalelelor se suspendă

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!