37.6 C
Pitești
vineri, iul. 12, 2024

Azi, avem concert simfonic. Solist piteștean pe scena Filarmonicii

        Filarmonica Pitești organizează joi, 28 ianuarie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic cu spectatori, având acces doar 30% din public, conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.
        Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Bogdan Postolache, participă, ca solist, tubistul piteștean Laurențiu Sima. Cei doi invitați sunt în premieră la Filarmonica Pitești. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 15 în Sol major și Simfonia nr. 40 în sol minor, Tomaso Giovanni Albinoni – Concertul nr 2 în re minor pentru oboi și orchestră de coarde (transcriptie pentru tubă de Walter Hilgers).
        Dirijorul Bogdan Postolache a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” din București și Academia de Muzică București, la clasa de violoncel a profesorului Marin Cazacu. A urmat cursurile Konzertdiplom la „Hochschule fur Musik und Theater”, cu distincția Excelent și masterclassuri cu profesori de renume. În 2012, finalizează, tot la Universitatea de Muzică din București, și cursurile de master (Stilistică Dirijorală), la clasa maestrului Horia Andreescu. A concertat, ca solist sau în orchestră, cu Filarmonica Sibiu, Filarmonica Națională Chișinău, Cyprus Shymphonie Orchestra. Din 2000, este solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, iar, din 2002, invitat permanent al Orchestrei Thunerseespiele (Elveția). Ca dirijor, a susținut concerte cu Symfactory Orchestra în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, a dirijat o gală de operă la Sibiu (soliști, tenorul George Vârban și soprana Mădălina Barbu), un concert în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” (solistă, violonista Simina Croitoru), filarmonicile din Sibiu și Ploiești. De asemenea, a condus orchestra la concertele desfășurate la invitația ICR cu ocazia Zilei Turciei, atât la București, cât și la Istanbul.
           După absolvirea Școlii de Muzică „Dinu Lipatti” din orașul natal, piteșteanul Laurențiu Sima a urmat cursurile Liceului Militar de Muzică „Iacob Mureșianu” din București și ale Universității Naționale de Muzică București. Angajat al Filarmonicii „George Enescu” din București, șef partidă tubă, a susținut concerte atât în țară, cât și în străinătate: Germania, Austria, Spania, Italia, Grecia, Japonia. Este membru al formațiilor camerale Athenaeum Brass Quintet și Romanian Brass și membru fondator al Orchestrei Uniunii Europene. A fost angajat al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești și a colaborat cu filarmonicile din Râmnicu-Vâlcea, Craiova, Giurgiu. Dintre concertele susținute, menționăm Concertul pentru orchestră și tubă, susținut, în 2016, la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, și dirijat de Walter Hilgers, fost tubist la filarmonica din Viena și membru fondator al formației de cameră German Brass. Pentru activitatea sa, a fost distins, în 2004, de către președintele României, cu medalia Meritul Cultural Clasa a II-a.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 30 de lei. Elevii, studenții și pensionari beneficiază de reducerile aferente fiecărei categor

Articole asemănătoare

Concert de Crăciun, on-line pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești

Argesul COOLtural

Swing și jazz la Filarmonica Pitești, cu Meena și bandul său. 

Argesul COOLtural

Seară Beethoven, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!