17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

De fapt, ce este pandemia?

       Cuvântul pandemie ne-a înconjurat în ultima vreme din toate părțile, fără să deschidem o dezbatere, putem defini- în sens larg- epidemia sau pandemia ca pe o stare generală de boală. De-a lungul timpului omenirea a înfruntat numeroase epidemii: virusuri care au ucis nenumărați oameni. Dar oare o stare generală de boală nu este și războiul? Numai în istoria recentă au avut loc cele 2 războaie mondiale, denumite și TOTALE. Aș putea spune că cele mai grave boli ale umanității sunt și au fost războaiele, pentru că așa am văzut că expresia „omul este lup pentru om” este o realitate crudă, din păcate cele mai mari suferințe ale oamenilor au fost provocate de oameni!

         Și pentru că definim în sens larg pandemia, îmi permit să includ aici și dezinformarea! Că avem opinii, credințe, surse de informare diferite și că ne atrage misticismul este evident dintotdeauna. Dar cel mai tare mă frapează agresivitatea cu care ne pornim în dezbateri. Pe rețele de socializare, fiecare în spatele propriei tastaturi, este expert în toate lucrurile și e foarte ușor să creezi o informație, plăcută auzului și care vine cu o explicație incitantă, pe care oamenii s-o împărtășească.

            Vrând, nevrând am dat și eu peste adepți ai teoriilor conspiraționiste. Din câte am înțeles sunt mai multe, fiecare cu adepții ei. Dintre cele pe care le-am întâlnit cel mai tare mi-au atras atenția următoarele: virusul a fost creat pentru extinderea comercializării produselor de igienă și vaccinul ce-i survine are rolul de a implanta în ființa umană un cip prin care poate fi controlată. În spatele acestor teorii s-ar afla Bill Gates. Și acum am niște întrebări: De ce dintre toți milionarii planetei, tocmai Bill Gates? Nu ar putea exista și alții mai fioroși?! Personal l-aș fi ales pe Donald Trump în postul de conspirator: este milionar, este afacerist, are porniri belicoase și, după anunțul cu zidul la granița cu Mexic, cred că nu l-ar deranja dispariția multora. Vedeți?! Imaginația, slavă cerului că o avem, poate crea lucruri șocante, neexplicabile. Dar să revin la întrebări: dacă Bill Gates ar fi dorit să controleze populația, oare a uitat că cei mai mulți îi folosim invențiile? Nu putea să programeze sistemele de operare ca să ne controleze? Oare nu deja ne controlează prin dependențele de tehnologie pe care le avem?

            Desigur, întrebările mele nu așteaptă neapărat un răspuns, dar dacă tot suntem așa revoltați pe invențiile lui Bill Gates, nu ar fi normal să renunțăm să le mai folosim? Până la urmă noi suntem cei care ne înghesuim să cheltuim bani pe cea mai nou apărută tehnologie… Mărturisesc că aceste întrebări au scopul de a vă stârni la cercetare, la informare și, metodologic vorbind, o informație corectă este verificată din cel puțin 3 surse.

           Astfel că, dacă ne-am opri pentru câteva secunde din a-i asculta pe păreriști și ne-am îndrepta atenția către ce spun cei care și-au dedicat viețile cercetării formelor de viață, am înțelege că virusuri au existat în toată istoria omenirii, că omul nu poate controla natura, dar o poate studia și se poate adapta la condițiile ei, am mai înțelege și că vaccinurile, încă de la apariția lor, au avut rolul de a ajuta omul în această adaptare, de exemplu: semnul pe care îl avem majoritatea pe braț a fost un vaccin care a dus la eradicarea variolei. Și, mai presus de toate, am înțelege că e firesc să fim suspicioși, dar e firesc și să dezmințim suspiciunile prin informații solide.

        În altă ordine de idei, abia aștept să se termine odată cu distanțarea, am să spun fizică, nu socială, să pot îmbrățișa pe toată lumea.

Articole asemănătoare

1 decembrie – Patru ani cu Argeșul COOLtural

Argesul COOLtural

Ce miros mai are cartea?

Argesul COOLtural

Cartea zilelor noastre: Autobiografia unui celebru

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!