22.1 C
Pitești
duminică, iul. 21, 2024

Veste bună: instituțiile de cultură din Argeș repornesc ”motorul cultural”

Suntem bucuroși să vă dăm vestea cea bună: instituțiile culturale din Argeș au început să reînvie încet,  fizic și online, precum florile firave de primăvară. Spun ”firave” pentru că nimic nu este sigur, însă, noi ne bucurăm, oricând, de fiecare ”aer cultural”. Am dus dorul, ne-au lipsit și sunt atât de binevenite evenimentele culturale. Iată câteva informații în acest sens:

Primăria Municipiului Pitești a anunțat pe pagina sa de facebook că noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, pregătite de către Centrul Cultural Pitești, sunt oferite publicului piteștean on-line, pe pagina de facebook a acestuia și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), pentru perioada 11-15 ianuarie 2021.
Centrul Cultural Judetean Arges
anunță și el pe facebook, sub genericul ”Cultura se clădeşte zi de zi” în Argeș, Ziua Culturii Naționale se va celebra la Sala Lumina vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 18.00, printr-un spectacol adecvat, intitulat: DOR DE EMINESCU. Corul ARS NOVA, soliști și instrumentiști ai instituției, alături de invitații lor vor prezenta lucrări din creația compozitorilor români pe versurile poetului Mihai Eminescu.


Teatrul ,,Alexandru Davila”  șia redeschis deja ușile oferind câteva evenimente și premiere chiar în această lună.  Astfel, vineri, 15 ianuarie, spectacolul „Eminescu” (sala mare). Duminică, 24 ianuarie,  un Moment dedicat Unirii Principatelor Române iar Sâmbătă și Duminică, 30 respectiv 31 ianuarie, spectacolul „Un domn foarte bătrân cu aripi enorme”, de Light Wave Theater.
Filarmonica Pitești  prezintă joi, 14 ianuarie, la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, primul concert simfonic,  din acest an. Concertul se va desfășura cu spectatori, având acces doar 30% din public, conform ratei de incidență locală a COVID-19. Evenimentul poate fi urmărit și online, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica.


Cinematograful de artă „București” și-a reluat, de asemeni, activitatea. Mai multe informații despre filmele oferite se pot găsi pe http://www.cinemabucuresti.ro/.

 

                                                                                                                                     Dorina FLUIERAR 

Articole asemănătoare

Comedie spumoasă, vineri, la Centrul Cultural Județean Argeș

Argesul COOLtural

Surprize, de Ziua Copilului, pregătite de Consiliul Judetean Argeș

Argesul COOLtural

„Povești de adormit adulții” – stand-up melody în Club Hush

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!