17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

START: Mult așteptatul Târg de Carte în Pitești

           Anul trecut, prima zi a Târgului de Carte avea miros dulce de tei, în centrul orașului Pitești copii „liberi”, veseli, zburdalnici; în holul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” oaspeți deosebiți aduceau felicitări și omagii pentru organizarea evenimentului. Astăzi în prima zi din cea de-a doua ediție a Târgului de Carte desfășurat sub genericul „Triunghiul Cunoașterii: Carte, Lectură, Bibliotecă” simțim aroma frunzelor ce ruginesc, distanța socială care se vede cu ochiul liber și dorul din ochii vizitatorilor.

            Nu a avut loc deschidere oficială și nu va avea loc nici tradiționalul concert pentru că suntem încă în pandemie și grija organizatorilor pentru semeni este mare. Totuși oamenii vin la Târgul de Carte, vin grăbiți, dornici de comunicare, dornici de cărți noi, povești noi, emoții noi. Copii, adolescenți, părinți, bunei -fiecare își găsește cartea pe care o așteptau sau de care urmează să se îndrăgostească la prima vedere. Recunoaștem că  lipsesc îmbrățișările, învălmășeala, convorbirile ce se auzeau dintr-o parte ca sunetul unui roi de albine, dar aceasta este situația nu doar în țara noastră.

            Cu toate acestea, prima zi a Târgului de Carte ”a fost așteptată” spun atât reprezentanții celor 12 edituri participante, cât și vizitatorii sau cumpărătorii. Evenimentul organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în parteneriat cu Consiliu Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești, se desfășoară într-o perioadă numai bună de ”citit”, deoarece toamna se asociază cu începutul unui nou an de studii, o vreme când încep ploile, vântul și, vrei nu vrei, în compania unei cărți bune este cel mai bine.

            Reprezentanții celor 12 edituri participante vă așteaptă cu tot dragul în perioada 22-25 septembrie 2020, între orele 9.00 și 19.00, să descoperiți cărți noi, povești noi, fie și oameni noi, deoarece Târgul de Carte îi adună pe cei mai profunzi oameni.

                          Dorina FLUIERAR

Articole asemănătoare

Cine a fost Roland Garros şi de ce turneul de Grand Slam de la Paris poartă numele lui

Argesul COOLtural

Cartea zilelor noastre: Dureri basarabene

Argesul COOLtural

Un nou început. Scoatem hotarele dintre România și Republica Moldova

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!