22.1 C
Pitești
duminică, iul. 21, 2024

Costel Pătrășcan dincolo de caricaturi. Interviu (Foto – Video)

Joi seara, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, Costel Pătrășcan, oaspetele de onoare, a prezentat o video-proiecție de caricaturi cu problemele din țară, politica României, viața de familie, într-o manieră subtilă, prin intermediul caricaturilor create de domnia sa. Oamenii din sală au râs, au aplăudat și s-au relaxat într-un anturaj plăcut.  Iulia Bădulescu, pe ritmuri de chitară, a completat programul și a încântat publicul prezent cu creații proprii despre probleme actuale. De asemenea au fost și tineri la acest eveniment, ceea ce bucură ochiul și nu numai…

Costel Pătrășcan – dincolo de caricaturi…

  1. Ce părere aveți despre publicul din Pitești? Are umor sau nu?

– Da are umor. Toți românii au umor, de fapt. Este o latură nativă, cred că avem o genă a umorului, mai pronunțată decât la alte nații și nu din dorința de a ridica în slăvi poporul român în cazul acesta. Sunt convins că românul nu știe să facă doar haz de necaz. Știe să râdă și când îi este bine cu adevărat și să acționeze când e momentul de acționat. Am avut un public cunoscător, după părerea mea. Ceea ce fac eu este un umor aluziv și depinde cum percepi tu ca și spectator. Tu decizi dacă te afectează sau nu. Chiar dacă unele teme sunt mai îndrăznețe, nu e vina mea dacă te superi, pentru că depinde cum percepi tu o temă sau o situație anumită.

2. Care este formula unei vieți fericite?

– Să încercăm să schimbăm ceva la noi. Un caricaturist este un moralist și încearcă prin ceea ce face el să educe cumva, să atragă atenția la problemele care dor.
Deci trebuie să contribuim cu ceva bun la educația celorlalți pentru a avea o viață fericită, hmm, interesant.

3. Care este cartea Dvs preferată?

-Mihail Bulgakov ”Maestrul și Margareta”.

4. Ce sfat sau îndemn aveți pentru tineri?

-Schimbarea este în noi, dar mai ales în faptele noastre.


   

Dorina Fluierar

Articole asemănătoare

Eveniment cultural: Boroghină, la Pitești

Argesul COOLtural

Exponatul lunii decembrie la Muzeu, în memoria lui Augustin Lucici

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Cântară iară fanfare-n Pitești…

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!