17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

Întoarcerea la Natură este o nouă COOLtură. Articole din lemn în Argeș (foto)

Ce sau cine este Natura? Natura suntem tu, el, ea, eu, noi. Natura este, poate, și o reflecție a noastră, a ceea ce avem în gând și în suflet. Alegerile noastre, acțiunile, sentimentele pe care le simțim în majoritatea timpului. Atitudinea noastră față de semenii noștri și alte ființe din preajmă. Dacă ne îndepărtăm de la Natură, trebuie să acceptăm consecințele și să-i facem loc în viețile noastre din nou. Să ne întoarcem la origini, de fapt. Cum anume? Prin intermediul activităților legate de ea. Plimbări în aer liber, înlocuirea unor lucruri de care ne folosim, fie în casă sau în afară acesteia, cu altele ecologice.
Din vremuri străvechi cunoaştem că Lemnul este unul dintre cele mai puternice simboluri ce definesc duhul omului. Și face conexiune între Cer şi Pământ. Are beneficii puternice pentru sănătatea fizică şi mintală. Lemnul calmează, încălzește, îmblânzește sufletul. Datorită culorii și texturii, la nivel inconștient, ne duce cu gândul la locașuri sfinte confecționate din el.
Este de apreciat că oamenii conştienți se întorc la natură, pentru că doar acolo se mai găseşte izvorul nesecat de armonie, liniște și pace. Cine își amintește mirosul de lemn proaspăt? Textura acestuia? Culoarea lui calmă? Lemnul este durabil, sănătos și bun pentru viața noastră de zi cu zi. De exemplu, mobila sau alte obiecte din lemn generează starea de fericire și creșterea capacităților cognitive. Scade stresul, tensiunea arterială, numărul de bătăi ale inimii și nivelul de colesterol din organism.
Trebuie spus că, în Mioveni, sunt meșteri buni care se ocupă cu sculptura în lemn. O adevărată artă frumoasă și sănătoasă. Şi, cum a spus F. Dostoevski, ,,frumosul va salva lumea”! A avut mare dreptate!

Link: https://web.facebook.com/Arta-lemnului-756570481372388/
Numar de contact: 0785 300 001

                                         Dorina FLUIERAR

Articole asemănătoare

Exemplu de bune practici: Mănăstirea Negru-Vodă

Argesul COOLtural

Cartea zilelor noastre: O luptătoare

Argesul COOLtural

Azi, concert de muzică italiană la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!