17 C
Pitești
miercuri, sept. 27, 2023

Expoziție – Concurs la Centrul Cultural Argeș

În perioada 1-8 noiembrie 2019 se desfășoară în Argeș două manifestări importante în sfera artei religioase, atât în domeniul picturii, cât și în cel al cinematografiei.

Expoziția – Concurs Națională de Icoane RUGĂMU-NE ȚIE, manifestare ajunsă la a XXI-a ediție, reunește lucrări ale iconarilor din întreaga țară, pictură pe lemn și pictură pe sticlă, cu scopul promovării artei sacre autentice. Prin acest tip de eveniment se încurajează pictura bisericească autentică, descoperirea și promovarea tinerilor iconari și înlesnirea legăturii credincioșilor cu icoane reprezentative.

Festivalul Concurs al Filmului cu tematică religioasă LUMINĂ DIN LUMINĂ, ajuns la cea de a XXV-a ediție, este deschis producțiilor de film video din țară și din străinătate, producții realizate în perioada 2018-2019. Festivalul își propune să contribuie la revitalizarea și conservarea tradițiilor și spiritualității creștine și la o cunoaștere mai profundă de către tânăra generație a valențelor educative a Bisericii creștine.

Expoziția – Concurs Națională de Icoane RUGĂMU-NE ȚIE și Festivalul Concurs al Filmului cu tematică religioasă LUMINĂ DIN LUMINĂ sunt organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul cultural Județean Argeș.

Articole asemănătoare

Denis Grigorescu – unul dintre cei mai valoroși jurnaliști ai Argeșului: ”Lucrez mult la imposibil și nu uit să trăiesc, să iubesc”

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Reîntâlnire, de toamnă, cu Vișniec

Argesul COOLtural

Pentru nevăzători zarurile n-au secrete.

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!