27 C
Pitești
marți, apr. 16, 2024

Expoziție – Concurs la Centrul Cultural Argeș

În perioada 1-8 noiembrie 2019 se desfășoară în Argeș două manifestări importante în sfera artei religioase, atât în domeniul picturii, cât și în cel al cinematografiei.

Expoziția – Concurs Națională de Icoane RUGĂMU-NE ȚIE, manifestare ajunsă la a XXI-a ediție, reunește lucrări ale iconarilor din întreaga țară, pictură pe lemn și pictură pe sticlă, cu scopul promovării artei sacre autentice. Prin acest tip de eveniment se încurajează pictura bisericească autentică, descoperirea și promovarea tinerilor iconari și înlesnirea legăturii credincioșilor cu icoane reprezentative.

Festivalul Concurs al Filmului cu tematică religioasă LUMINĂ DIN LUMINĂ, ajuns la cea de a XXV-a ediție, este deschis producțiilor de film video din țară și din străinătate, producții realizate în perioada 2018-2019. Festivalul își propune să contribuie la revitalizarea și conservarea tradițiilor și spiritualității creștine și la o cunoaștere mai profundă de către tânăra generație a valențelor educative a Bisericii creștine.

Expoziția – Concurs Națională de Icoane RUGĂMU-NE ȚIE și Festivalul Concurs al Filmului cu tematică religioasă LUMINĂ DIN LUMINĂ sunt organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul cultural Județean Argeș.

Articole asemănătoare

Actualitate: Spectacole autumnale

Argesul COOLtural

Eveniment cultural: Tănase, iară la Pitești

Argesul COOLtural

„Parazit” și „Nostalgia Dictaturii” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!