37.6 C
Pitești
vineri, iul. 12, 2024

Vioara lui George Enescu la Filarmonica Pitești

    Filarmonica Piteşti organizează vineri, 20 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul cameral „Vioara lui Enescu”, susținut de violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail. Concertul este inclus în turneul național extraordinar, care debutează la 18 septembrie, la București, și se încheie la 5 octombrie a.c., la Ploiești. Filarmonica Pitești este și anul acesta partener cultural. În program: Claude Debussy – Sonata în sol minor pentru vioară și pian, Richard Strauss – Sonata în mi bemol major pentru vioară și pian și César Franck – Sonata în la major pentru vioară și pian.
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are, în palmares, ca solist, peste o mie de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, precum London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony. Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, pe vioara „Guarneri del Gesu”, care i-a aparţinut lui George Enescu, vioară pusă la dispoziție și aflată în patrimonial Muzeului Național „George Enescu”.
Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut, de asemenea, înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din: România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. Pianistul Horia Mihail a încântat publicul cu proiecte ca: „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”. În ultimii ani, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.
Cei doi artiști au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute, atât în recitaluri, cât și cu orchestra simfonică.

Articole asemănătoare

Irina Ușurelu ”Despre schimbările care au loc acum pe pământ și Lumea Nouă”

Argesul COOLtural

Târg de Carte, organizat de Bibliotecă

Argesul COOLtural

Argeșenii sunt invitați la marele ospăț al Micii Uniri!

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!