37.4 C
Pitești
marți, iul. 16, 2024

În această seară, artiști din Olanda invitați la Filarmonica Pitești

       Filarmonica organizează joi, 19 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu invitați din Olanda. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Theo Wolters, participă, ca solist, trompetistul Floris Onstwedde, care va interpreta Concertul pentru tompetă mică și orchestră în Re major de Antonio Vivaldi/Johann Sebastian Bach și Concertul pentru trompetă și orchestră în Mi bemol major de Joseph Haydn. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 8 în Sol major de Antonin Dvořák.
Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti. În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, făcând o deosebită impresie publicului și artiștilor instrumentiști cu care a lucrat.
Floris Onstwedder și-a început studiile muzicale la 11 ani, cu Frits Damrow, la Conservatorul din Amsterdam, continuând apoi cu Wim van Hasselt. Și-a luat licența la Conservatorul Maastricht, unde l-a avut profesor pe Theo Wolters, și a finalizat studiile de master la Universitatea de Arte din Zürich (Elveția). A susținut concerte în Olanda și în străinătate, atât cu orchestre simfonice, cât și cu ansambluri camerale. Este laureat al diferitelor competiții de trompetă, cele mai importante fiind premiile de la Hamburg și Roma. A colaborat cu artiști de renume internațional ca Wynton Marsalis, Sergei Nakariakov, Jens Lindemann și Pacho Flores. Este în premieră la Filarmonica Pitești.

Articole asemănătoare

Muzica zilelor noastre: Lennon

Argesul COOLtural

Muzica zilelor noastre: Iară superjazz, la Bucale

Argesul COOLtural

Mâine, Teatru Notarra vine cu ,,Mitică Popescu” la Curtea de Argeș

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!