17.1 C
Pitești
joi, sept. 21, 2023

Actualitate: Afișe piteștene de toamnă

După două luni de vară, nu tocmai bogate-n manifestări culturale, iată ce fu ori va fi în Răpciunele ăsta, pe scurt:

La început, festivalul internațional de Folclor ”Carpați”, al Centrului Cultural Județean. Nu spectaculos ca în anii trecuți, din păcate.

Un concert, în aer liber, al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești. De Sfânta Maria. Anunțând stagiunea a treisprezecea, începută azi, avându-l în deschidere, ca solist, pe iscusitul pianist Viniciu Moroianu. Apoi, săptămâna viitoare, pe Theo Wolters la pult.

Teatrul ”Alexandru Davila” inaugurează și el noul sezon cu vreo trei premiere regizate de Alexander Hausvater, MC Ranin și Matei Varodi.

Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești își deschide ușile abia în Brumărel. Cu niște piese-n reluare și-un interesant concert al cantautorului și interpretului folk Nicu Alifantis. Cei care-i iubesc pe Mălăele, Mihăiță, Morgenstern, Piersic și Marinescu îi revăd în două comedii ultracunoscute. Și, obiectiv, nu în premieră p-aci.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” și Centrul Cultural Pitești, în schimb, mai așteaptă. Deși ne e dor de-o lansare de carte ori de-o conferință enorm.

În fine, ultimul, dar nu cel din urmă, simpozionul tradițional ”Experimentul Pitești. Reeducare prin tortură”. Realizatori, Fundația ”Memoria”, Asociația Foștilor Deținuți Politic din România, Muzeul Județean Argeș.

Să sperăm că mai apar și altele, binevenit…

Adrian SIMEANU

Articole asemănătoare

Mica Unire – evocată la Biblioteca Județeană Argeș

Argesul COOLtural

Actualitate culturală: La ”Davila” se face și muzică…

Argesul COOLtural

Concert vocal-simfonic la Sinagoga Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!