37.6 C
Pitești
vineri, iul. 12, 2024

Rapsody in Blue la închiderea stagiunii la Filarmonica Pitești

   Filarmonica Piteşti organizează joi, 27 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic de închidere a stagiunii a XII -a. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Dorin Frandeș, va evolua, ca solist, pianistul Mihai Ungureanu. În program: George Gershwin – Rapsody in Blue și Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia nr. 4 în fa minor.
După absolvirea Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, Dorin Frandeş urmează cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din același oraș, la clasele pian, respectiv dirijat orchestră, şi ale Academiei de Muzică „Franz Liszt” din Weimer, participând şi la festivaluri pentru dirijori, organizate de Colegiul Criticilor şi Muzicologilor din România. Din 1987 este dirijor permanent al orchestrei simfonice din Arad, între 1992-2007 fiind şi director artistic al instituţiei muzicale. A susţinut concerte simfonice şi vocal-simfonice în ţară şi în străinătate, în Ungaria, Germania, Elveţia, Austria, Serbia, Italia, SUA şi Taiwan. Are înregistrări pentru posturile de radio, televiziune şi casele de discuri din ţară.
Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Este unul dintre cei mai buni pianişti ai ţării, fiind apreciat de Iosif Sava, care a scris în termeni elogioşi la adresa maestrului. Solist al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Mihai Ungureanu a colaborat cu toate orchestrele simfonice din ţară, a concertat în centre culturale renumite din Europa, America (în SUA şi Canada a susţinut recitaluri de succes) şi Asia (Japonia, Iran). A susţinut turnee în: Argentina, Bulgaria, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Austria, Polonia, Elveţia, Spania, Cehia, Ungaria, SUA, Canada şi Japonia. Repertoriul său cuprinde cele mai mari opere clasice, cu concerte de pian de la Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Liszt, Dvořak, Rachmaninov, Ceaikovski şi până la Gershwin. 


Și dirijorul, și solistul au mai fost prezenți la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Articole asemănătoare

Toate evenimentele culturale din oraș se mută la Grădina de Vară

Argesul COOLtural

Picuri de argint

Argesul COOLtural

Piteștiul de altădată, ilustrat – expoziție a Muzeului Județean Argeș

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!