17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

„Șahul copiilor” a fost lansat la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

      Evenimentul, care a avut loc în holul central al bibliotecii, a făcut parte din programul de manifestări culturale și artistice desfășurate în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului de C’Arte, o inițiativă lăudabilă aparținând Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș.

     Într-o atmosferă prietenoasă și veselă, în prezența unui public format predominant de copii, Editura Diana a lansat „Șahul copiilor”, un produs educațional de excepție destinat copiilor de toate vârstele. Acest produs include o tablă de șah, având o grafică veselă și colorată, și cele 32 de piese de șah portretizate sub forma unor personaje simpatice și haioase: Regele cel înțelept, Regina cea iscusită, Calul cu copite de aur, Nebunul de diamant, Turnul fermecat și Pionul curajos. Pe verso-ul tablei de șah, copiii au descoperit o frumoasă poveste a șahului, care este o adaptare a legendei șahului, scrisă de domnul profesor Cristache Toculeț, invitatul special al acestui eveniment, și de fiica sa, Erika.

      Domnul Cristache Toculeț este copreședinte al Clubului de Șah Noul Regat CRISADE Pitești și instructor național de șah. Este singurul român participant la Campionatul Mondial de Șah din Singapore, dar și la alte campionate de șah mondiale, europene și internaționale. Este un susținător fervent al îndrumării tuturor copiilor către șah, inoculându-le acestora ideea că ar trebui să se ghideze după principii sănătoase de viață, prin respectarea unei conduite corecte.

     La finalul lansării, copiii prezenți la acest eveniment au fost provocați de Editura Diana la o partidă de șah pentru a experimenta frumusețea acestui joc.

Sabina DIACENCO

 

Articole asemănătoare

Ce eveniment ne pregătește Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș?

Argesul COOLtural

Evenimentele muzicale ale anului 2022, în România

Argesul COOLtural

Teatrul zilelor noastre: Un nume cu renume

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!