37.6 C
Pitești
vineri, iul. 12, 2024

Schimbarea solistei la concertul umanitar de la Filarmonica Pitești

Din motive obiective, pianista Andreea Butnaru nu va mai fi prezentă la concertul umanitar de joi, 20 iunie, de la ora 19.00, de la Centrul Multifuncțional. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, participă, în premieră, ca solist, violoncelistul Octavian Lup. În program: Joseph Haydn – Concertul pentru violoncel în Re major și Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 2 în Re major.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a
Absolvent al Universității Naționale de Muzică București și al Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris, Octavian Lup a studiat cu profesori de renume ca Marin Cazacu, Roland Pidoux și Xavier Phillips. Doctor în muzică, a susținut recitaluri și concerte în România, Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveția, Austria, Franța, Olanda. Din 2007 este membru al Cvartetului Cellissimo, alături de Marin Cazacu, Alexandra Guțu și Răzvan Suma. Este câștigătorul selecției naționale „Eurovision Young Musicians” în Elveția. A câștigat Premiul al II-lea la Concursul Internațional „David Popper” din Ungaria și a participat ca membru activ la masterclass-urile organizate de Kronberg Academy (Germania). În 2014 s-a clasat între primii șase violonceliști ai Concursului George Enescu, unde a ajuns în semifinală. În stagiunile trecute la Filarmonica Pitești împreună cu Cvartetul Cellissimo.
Concertul are scop umanitar, pentru salvarea vieții piteșteanului Ciucă Marian, care are nevoie urgentă de transplant de plămâni. La momentul actual, acesta este internat la Spitalul „Marius Nasta” din București.

Articole asemănătoare

Muzica zilelor noastre: Armonii vocale de mai, la Pitești

Argesul COOLtural

De mâine va începe un festival de carte în Pitești. ,,Triunghiul cunoașterii – 2021″

Argesul COOLtural

Actualitate culturală: ”Dragobete” 2022, pe scurt, la Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!