17.1 C
Pitești
joi, sept. 21, 2023

START: Târgul de C’Arte în orașul lalelelor

      Astăzi s-a dat start pentru a III-a ediție a Târgului de Carte de la Pitești. În holul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” au fost prezenți oaspeți deosebiți care au adus felicitări și omagii pentru organizarea acestui târg. Managerul bibliotecii, dar și inițiatorul festivalului, Octavian Mihail Sachelarie a condus deschiderea oficială a evenimentului. De asemenea, au avut alocuțiuni: subprefectul Adrian Bughiu, Roxana Stoenescu, reprezentând Consiliul Județean Argeș, viceprimarul municipiului Pitești,  Laurențiu Zidaru, rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, directorul  Centrului Cultural Județean Argeș, Araxy Negosanu, managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu și Cristian Cocea de la Direcția Județeană Argeș pentru Cultură. Invitații s-au arătat a fi încântați de acest Târg de Carte și au asigurat sprijinul și implicarea pentru astfel de evenimente.

   Vremea de afară de asemenea ține cu acest Festival. Avem o zi însorită și călduroasă, iar în zona pietonală din fața Bibliotecii sunt instalate 5 corturi, cu 10 edituri importante din România.

Despre reprezentanții editurilor participante:

Fiecare editură are un reprezentant care este la dispoziția cititorului sau cumpărătorului. Zâmbitori, amabili, comunicativi, foarte receptivi, cunoscători a cărților pe care le au la tejghea, sunt acolo pentru a face posibilă legătura dintre cartea, poate mult dorită sau căutată, și cititorul curios.

       ”Am rămas foarte impresionată chiar de la început, deoarece când am instalat cortul, ieri seara, și aranjam cărțile la tejghea, toți trecătorii erau curioși si nerăbdători să vadă ce am adus. Varietatea publicului este de la copiii cei mici până la persoane mai în vârstă. Cel mai frumos este că pe chipul lor se citește bucurie. Cred că este un eveniment foarte important pentru acest oraș și locuitorii lui. Ne-am dori să devină o tradiție și în fiecare an să revenim la Pitești, să vă aducem cărți noi și să vă cunoaștem cu drag. Am venit cu o paletă foarte diversificată de titluri și cărți care sunt în atenția publicului, atât pentru copii cât și pentru adulți. Este un prilej de bucurie pentru toți, deoarece dispunem și de reduceri în cadrul târgului. Să știți că am luat acest eveniment ca un prilej de sărbătoare.
Așteptăm cititorii cu mare drag să vină să ne cunoaștem! Să ne viziteze standul Editurii Niculescu, deoarece vor fi plăcut surprinși de ceea ce pot găsi la noi!”
Mariana Tănasie, editura Niculescu.

 

    Dorina FLUIERAR

         

Articole asemănătoare

Cartea zilelor noastre: Manolescu, despre sine

Argesul COOLtural

1 decembrie – Patru ani cu Argeșul COOLtural

Argesul COOLtural

Eveniment unic organizat și dedicat în exclusivitate pentru studenții internaționali de la UPIT

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!