38.2 C
Pitești
marți, iul. 16, 2024

„Șahul copiilor”, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

       Sâmbătă, 15 iunie 2019, începând cu ora 12.00, copiii pasionați de șah, fie cei inițiați în acest sport, fie cei care doresc să se inițieze, sunt așteptați în holul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș la un eveniment deosebit organizat de Editura Diana și de Clubul de Șah Noul Regat CRISADE Pitești. Evenimentul constă în lansarea „Șahului copiilor”, un produs educațional de excepție destinat copiilor de toate vârstele. Acest produs include o tablă de șah, având o grafică veselă și colorată, și cele 32 de piese de șah pe care copiii o să le adore. Pe verso-ul tablei de șah, copiii vor descoperi o frumoasă poveste a șahului, care este o adaptare a legendei șahului, scrisă de maestrul Cristache Toculeț, și de fiica sa, Erika.

      Invitatul special al acestui eveniment este domnul profesor Cristache Toculeț, copreședintele Clubului de Șah Noul Regat CRISADE Pitești și instructor național de șah. La acest club sunt invitații să participe toți copiii care vor să-și petreacă timpul liber în mod plăcut și constructiv, atât cei începători, cât și cei avansați. Campionul Cristache Toculeț este singurul român participant la Campionatul Mondial de Șah din Singapore, dar și la alte campionate de șah mondiale, europene și internaționale. Este un susținător fervent al îndrumării tuturor copiilor către șah, inoculându-le acestora ideea că ar trebui să se ghideze după principii sănătoase de viață, prin respectarea unei conduite corecte.

Șahul este una dintre cele mai potrivite activități pentru copii, nu numai ca sport de performanță, dar și ca „entertainment inteligent”. Șahul dezvoltă nu doar inteligența, dar educă răbdarea, spiritul de fair-play și respectul față de reguli și valori.

      Evenimentul de lansare a „Șahului copiilor” se încadrează în programul de manifestări culturale și artistice desfășurate în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului de C’Arte, organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în perioada 13-16 iunie 2019.

Articole asemănătoare

Teatrul zilelor noastre: Fierarii

Argesul COOLtural

După 2000 de ani, un DAC s-a întors în DACIA

Argesul COOLtural

Schimbarea solistei la concertul umanitar de la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!