28.2 C
Pitești
duminică, sept. 24, 2023

Eveniment editorial de excepție în cadrul Festivalului de C’Arte de la Bibliotecă

       Iren Arsene Máté, directoarea editurii Curtea Veche Publishing își va lansa volumul de debut joi, 13 iunie, ora 17:00, la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, în cadrul Festivalului de C’Arte Pitești. Volumul este nominalizat în categoria Debut a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, ce urmează să fie decernate pe 17 iunie.

Evenimentul va cuprinde și o prezentare a celor mai importante noutăți și cele mai populare volume din portofoliul editurii Curtea Veche. Intrarea va fi liberă.

O poveste care urmărește șase generații de femei, „Es Mal Pas”, debutul literar al lui Irén Arsene Máté, impresionează prin delicatețea scriiturii, dar și prin tăria personajelor.

Fondatoarea uneia dintre cele mai importante edituri din România, Curtea Veche Publishing, Irén Arsene Máté se află pentru prima dată în rolul de scriitoare: „Es Mal Pas este o carte de auto-ficțiune scrisă într-un moment în care se încheie o etapă și începe una nouă. E o carte scrisă exact atunci când trebuie să fie scrisă, când mă întreb ce se mai adaugă la fericire. În mod surprinzător, sau poate nu, la fericirea mea se adaugă și această carte”, spune chiar autoarea.

Femeia din „Es Mal Pas” își găsește puterea în fragilitate, călătoriile sale fiind mereu o sursă de învățare și înțelegere. Este o mărturie a unei vieți speciale.

„Când am ajuns, am coborât în fântâna curții noastre ca într-un vulcan. Era noapte, inima îmi bătea din ce în ce mai lent, întunericul era viu, pulsa și el, apoi bătăile inimii se auzeau peste tot sub pământ. Eram ca în pântec, era o lume acolo. De undeva a apărut un cerb, cu coarne mari sclipind și cu ochi adânci, buni, strălucitori.

Am simțit cum respiră, o atingere m-a făcut să vâd prin ochii lui, eram călăuzită. M-a dus și am băut din apa nebăută. S-a potolit toată seceta din mine, am simțit un flux care m-a umplut încet cu tot ce mi-a lipsit vreodată. Nu mă voi opri niciodată din băut. Nivelul apei crește mereu în mine, m-am umplut, m-am acoperit de mine. M-am întregit.”

„Es Mal Pas” de Irén Arsene Máté va putea fi achiziționată pe toată perioada Festivalului de C’Arte Pitești și se poate găsi pe curteaveche.ro, ori în librăriile din țară.

Articole asemănătoare

Cartea zilelor noastre: Și fantezie, și realitate…

Argesul COOLtural

Cartea zilelor noastre: Mihăiță

Argesul COOLtural

Programul Teatrului “Alexandru Davila” Pitești pentru finalul acestei săptămâni:

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!