Unul dintre cei mai valoroși jurnaliști ai Argeșului în acest moment esteDenis Grigorescu. În prezent jurnalist la cotidianul Adevărul, redactor șef adjunct la Jurnalul de Argeș, realizează numeroase interviuri cu personalități de pe tot globul și articole pe teme de interes național. Ne-a acordat un interviu în care ne vorbește despre ceea ce face diferit în această viață. Am lăsat la o parte tot ce înseamnă lumea din afară și am descoperit o altă latură a personalității Denis Grigorescu.
Ce este mai greu: să acceptați o provocare sau sau să confruntați un eşec?
Pentru mine, și eșecul este o provocare, o modalitate de a merge mai departe, de a fi mai bun. Eșecurile pot fi un ingredient neașteptat de bun pentru a învăța cum să ai succes în ceea ce faci.
Ce faceți dvs. diferit în această viață, faţă de restul oamenilor?
Lucrez mult la imposibil și nu uit să trăiesc, să iubesc, să mă încarc cu micile bucurii ale fiecărei zile. Iar de mai bine de trei ani, de când lucrez la cotidianul Adevărul, am descoperit că ”impossible is nothing”. Am descoperit în același timp și că transformarea imposibilului în posibil necesită timp, răbdare și pasiune. O să dau și exemple concrete în acest sens legate de câteva dintre interviurile speciale pe care le-am realizat pentru Adevărul. Din 2013 îmi doream să realizez un interviu cu una dintre rudele lui Che Guevara. Am dat e-mailuri, telefoane, însă nu primeam vreun răspuns. Până la urmă, la sfârșitul lui 2017, am reușit să fac un interviu cu Juan Martin Guevara, fratele lui Che Guevara, după câteva luni de e-mailuri și insistențe. Tot la sfârșitul lui 2017, am realizat un interviu cu Juan Pablo Escobar, fiul celebrului Pablo Escobar, după șapte luni de e-mailuri și mesaje pe Facebook. Îmi place să scriu și să găsesc subiecte speciale și interlocutori ieșiți din comun, este probabil drogul meu pozitiv preferat din punct de vedere profesional. Asta poate și pentru că niciodată nu mi-au plăcut banalitățile, platitudinile. Să scriu e o distracție serioasă. Shakespeare spunea că munca pe care o îndeplinești cu plăcere te scutește de truda ei.


Cea mai mare frică a dvs a devenit realitate?
Aș fi ipocrit să spun că nu am frici, temeri. Însă îmi place să îmi îmblânzesc fricile, să le asum. Și cred că cel mai important este ca fricile pe care le avem cu toții, în procent mai mic sau mai mare, să nu devină un factor inhibitor într-un procent semnificativ în viața noastră. Și cred că problema care se pune nu este aceea ca fricile să devină realitate, ci să nu ne influențeze realitatea și viața de zi de zi.
Dacă ați avea puterea să schimbați un singur lucru la lumea aceasta, care ar fi?
Aș face o campanie la nivel global pentru adoptarea copiilor orfani. Mă impresionează mult de tot copiii orfani, copiii uitați de părinții biologici și la propriu și la figurat și dacă aș avea o super-putere i-aș adopta pe toți sau aș convinge milioane de familii să adopte copii.
Dacă valuta națională ar fi fericirea, care serviciu v-ar face bogat?
Cu siguranță să scriu cărți-romane, povești pentru copii și poezii-iar acest ”job” să îmi aducă venituri liniștitoare. Este un vis imposibil la care deocamdată lucrez pentru a îl face posibil. Nu este deloc ușor, însă ador provocările.
Dacă ar trebui să-i oferiți unui copil un singur sfat pentru viață, care ar fi acesta?
Să nu își uite sufletul și inima, oricât de greu ar fi într-o lume tot mai robotizată, cu prea multă știință și prea puțină conștiință.
Dorina FLUIERAR

