4.3 C
Pitești
joi, feb. 22, 2024

Activitate de voluntariat ”Brătianu donează!”

      Sfintele Sărbători Pascale se apropie, este perioada în care împărțim iubire, pace și bucurie oamenilor de lângă noi. Elevii de la Colegiul Național ”Ion C. Brătianu”  din clasa a X-a B au hotărât să facă un gest frumos pentru copiii din Centrul de Tip Familial Valea Mare de la Ștefănești.

         În cadrul proiectului european Erasmus+ ”Transformers school. Gifted children, happy students” , împreună cu alți mulți colegi și elevi din școală, susținuți de profesorii diriginți, doamna psiholog școlar Sanda Bâtan și Directorul instituției doamna profesoară Alina Manea, și-au unit forțele pentru a ajuta copiii de la centru.

       Ideea a apărut în acest mod: ”Haideți să facem o faptă bună, vine și Paștele, avem și programul ”Școala Alftel”, chiae dacă avem puțin timp liber acum pentru activități de voluntariat,  hai să facem ceva frumos pentru niște copii!”. S-au informat despre situația de la Centru, i-au întrebat de ce au nevoie mai exact, și au demarat o campanie ””BRĂTIANU DONEAZĂ”. Elevii au fost foarte receptivi, mărinimoși și entuziasmați de acest proiect. Peste 30 de profesori și aproximativ 80 de elevi din Brătianu, cu susținere de la Școala ”Traian” și Parohia ”Sfintele Mironosite”, plus un contract de sponsorizare cu Editura Paralela 45, și-au adunat forțele, spiritul civic și au donat haine, diverse articole sportive, produse de îngrijire pentru fete și băieți, rechizite școlare, cărți, jucării de pluș, dulciuri și alimente neperisabile. De asemenea, timp de câteva ore au desfășurat împreună cu acești copii diverse activități non-formale și jocuri.
        Tinerii coordonatori ai programul au recunoscut că: ”Am rămas foarte mulțumiți de rezultatul final. Voluntarii și profesorii s-au implicat foarte mult. Copiii de la centru au primit ceea ce și-au dorit și au fost bucuroși că ne-am petrecut timpul cu ei. Am realizat că ei au nevoie de atenția și sprijinul nostru pe tot parcursul anului, nu numai de sărbători”.

Articole asemănătoare

Un nou început. Scoatem hotarele dintre România și Republica Moldova

Argesul COOLtural

Muzica zilelor noastre: Iară superjazz, la Bucale

Argesul COOLtural

Denis Grigorescu – unul dintre cei mai valoroși jurnaliști ai Argeșului: ”Lucrez mult la imposibil și nu uit să trăiesc, să iubesc”

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!