37.6 C
Pitești
vineri, iul. 12, 2024

Ce poate fi luminos într-o seară ploioasă?

        Greu de crezut că pe o vreme mohorâtă, ai mai putea găsi oameni pe stradă sau în altă parte decât în casă. Şi totuşi, sala aproape plină a Filarmonicii din Piteşti, a făcut excepţie de la regulă.

  Cele două soprane Carmen Iordache-Cernea, Ştefania Rădulescu  dirijoarea Silvia  Olivero împreună cu orchestra filarmonicii, au cucerit sala, cu un program frumos şi bine interpretat : Giacomo Puccini – O mio babbino caro, arie din Gianni Schicchi, Francesco Sartori – Con te partiro, Jean Patrick Capdevielle – Spente le stelle, Gaetano Donizetti/Eric Serra – Diva Plavalaguna din filmul Al 5-lea Element, Antonin Dvořák – Cântecul lunii, arie din Rusalka, op. 113, Charles Gounod  Faites-lui mes aveux, aria lui Siebel din opera Faust, Johann Strauss Jr. – Mein herr marquis, aria Adelei din Liliacul, George Grigoriu – Muzica e viața mea, arie din opereta Valurile Dunării și Franz Schubert – Simfonia nr. 8 în si minor, Neterminata.  fiind răsplătiţi cu  aplauze interminabile şi buchete de flori.   

                Voci frumoase, luminoase, prima caldă, clară şi suficient de viguroasă, pentru a se auzi  chiar şi în pasajele cântate forte şi de orchestră, dar suavă şi mângâietoare ca un tril de privighetoare, iar a doua la fel de caldă şi luminoasă, mai puţin viguroasă dar jucăuşă uneori, alteori nostalgică au fascinat publicul, de asemenea prin piesele alese.

                Nici orchestra  condusă de bagheta magică a dirijoarei, nu s-a lăsat mai prejos în a doua parte a concertului, transpunând sala într-o lume de poveste, vrajă întreruptă de notele triumfale, atacate cu multă râvnă şi care s-au stins într-un ropot de aplauze binemeritate

.               Cine a experimentat  descătuşarea sufletului pe care o realizează muzica clasică, nu va pregeta niciodată să se bucure de astfel de momente.

                Deşi sala era aproape plină, am remarcat faptul că puţin public tânăr era prezent.   

 

Magdalena CÂMPEANU

Articole asemănătoare

Eveniment cultural: Doi poeți, un actor

Argesul COOLtural

Muzica zilelor noastre Doi buni dirijori, de prin alte țări…

Argesul COOLtural

Simpozion–160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!