17 C
Pitești
vineri, iun. 14, 2024

,,Sunt norocos. Îmi doresc tot ce am. Sunt fericit!” întâlnire de suflet cu Ioan T. MORAR.

Așa cum am anunțat ceva timp în urmă  Ioan T. Morar, a avut, marți, 9 aprilie, la Pitești în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu”  o întâlnire de suflet. Gazetar pamfletar, literat, diplomat și activist civic, domnul Ioan T. Morar a povestit despre presa din trecut și interdicțiile impuse de sistemul politic: ”scrisul îți amenința libertatea, dacă încercai să faci aluzii negative către conducerea țării, dacă aveai nemulțumiri sau dorința de ceva mai mult, mai nou, mai diferit.”

            Depsre presa românească în zilele noastre: ,,Din păcate puține și, din păcate, prea multe. Dacă interzicem pentru 24 de ore cuvintele: senzațional, bombă, exploziv, fantasctic, alarmant, fenomenal și alte câteva cuvinte, presa moare. Astăzi, rețelele de socializare au acaparat presa.”

            Despre cititori: ,,Contează foarte mult ca să ai cititori. Să te citească cineva. Pentru asta scriem, nu pentru ca să apară numele meu pe carte. În ceea ce scriu se ascund mărturii de ale mele despre anii pe care i-am trăit, despre frământările mele. Și mi-am luat libertatea de a-mi dori să am tot ceea ce am. Sunt fericit. Acesta poate fi și un secret. Când ajungi să-ți dorești ceea ce ai, să te uiți în jur, să lași telefonul la o parte și să te bucuri de locul în care ești și timpul pe care-l trăiești, este o adevărată împlinire.”

         Atmosfera în sală a fost una calmă și liniștită, datorită stării de spirit a oaspetelui nostru. Iar la final, adolescenți, profesori, oameni de cultură au așteptat un autograf de la autor pe operele domniei sale.

Dorina FLUIERAR

Articole asemănătoare

,,Bună seara, Pitești!”, se va auzi în Club Hush

Argesul COOLtural

Această persoană trebuie să fie mereu pe primul loc în viața ta

Argesul COOLtural

Sumară destăinuire

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!