17.1 C
Pitești
joi, sept. 21, 2023

Misiune în Africa

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a fost, marți, 2 aprilie2019, gazda conferinței intitulate „Misiune în Africa”, susținută de   călugărul Damaschin, de la Mănăstirea Grigoriu, din Sfântul Munte Athos.

        Grec de origine, dar vorbitor de limba română, și totodată unul dintre cei mai cunoscuți misionari ortodocși pe continentul african, părintele Damaschin Grigoriatul a împărtășit celor prezenți experiența sa misionară în Republica Democrată Congo.

        Pe continentul african a botezat mii de localnici, a ajutat la ridicarea multor școli, grădinițe și spitale, toate acestea realizându-se pe parcursul celor 25 de ani de misiune în Africa.

     Părintele Damaschin a vorbit despre numeroasele minuni petrecute după citirea rugăciunilor de tămăduire pentru băștinașii bolnavi, dar și despre practicarea vrăjitoriei, des întâlnită în aceste comunități. 

Vom fi judecați nu pentru că suntem păcătoși, ci pentru că nu ne-am pocăit, a mai subliniat părintele Damaschin.

    De asemenea, a prezentat un film documentar despre ridicarea unor biserici, grădinițe și școli pe teritoriul congolez, toate acestea cu ajutorul financiar al Mănăstirii Grigoriu.

  La această conferință a participat și I.P.S.Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

 

                                                               Ileana BAIBARAC

Articole asemănătoare

Muzica zilelor noastre: Cireșar, ultima lună…

Argesul COOLtural

Muzica zilelor noastre: Muzicieni coreeni

Argesul COOLtural

Picuri de argint

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!