18.7 C
Pitești
sâmbătă, apr. 13, 2024

Fostul premier, Adrian Năstase, vine mâine la Biblioteca Județeană

             Fostul Premier al României, Adrian Năstase, va fi prezent miercuri, 6 martie, începând cu orele 11,00 la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, la vernisajul expoziției ,,Basarabia și Transilvania în cinci secole de cartografie”. Alături de domnia sa va fi prezent și ambasadorul Republicii Moldova la București, domnul Mihai Gribincea.

          Cu această ocazie vor fi lansate și volumele ,,Descriptio Bessarabiae” și „Historia Transylvaniae”.

        Atlasul Descriptio Bessarabiae valorifică un număr de 120 de hărți, într-o concepție vizuală de excepție, piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unul dintre puținele muzee de gen din lume, și în colecțiile private ale autorilor. Prezentarea hărților în structura albumului respectă evoluția istorică a realizărilor cartografice referitoare la spațiul basarabean în aproape cinci secole de cartografie.

      Volumul „Historia Transylvaniae“, publicat de Editura Institutului Cultural Român, a fost realizat în două versiuni:română şi engleză. Prezentul atlas valorifică un număr de 124 de hărţi, într-o concepţie vizuală de excepţie, piese rareaflate în patrimoniul Bibliotecii Academiei Române, Muzeului Naţional de Istorie a României, Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, unul dintre puţinele muzee cu specific cartografic din Europa şi din lume, precum şi în colecţia particulară a prof. univ. dr. Adrian Năstase şi în cea a istoricului Mihai Gribincea.

Articole asemănătoare

Cartea zilelor noastre: Oameni și șobolani

Argesul COOLtural

Filmul zilelor noastre: Un film normal

Argesul COOLtural

Concertul de pian al lui Gershwin la Filarmonica Pitești

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!