17.1 C
Pitești
joi, sept. 21, 2023

Jazz simfonic și muzică de pe Broadway la Filarmonica Pitești

       Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert inedit, de jazz simfonic și muzică de Broadway. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Daemyung Cho, din Coreea de Sud, participă, ca soliști, Mădălin Sandu (vioară), Constantin Costinel Mirea (vioară) și Mihai Dima (trompetă). În program: Django Reinhardt – Minor Swing și – Nuages, Ben Bernie -Sweet Georgia Brown, Tony Murena/Joseph Colombo – Indifference, Erroll Garner -Misty, Chick Corea – Spain, Joseph Kosma – Frunze moarte (Autumn Leaves), George Gershwin – I got rhythm, *** – Ochii negri (Dark Eyes/Очи чёрные), Richard Rodgers – The Sound of Music, Leonard Bernstein/Jack Mason – Suită din West side story și Andrew Lloyd Webber – The Phantom of the Opera. 
           Profesor la Universitatea „Sahmyook” din Coreea de Sud, Daemyung Cho a studiat dirijatul și compoziția la Koservatorium der Sadt din Viena (Austria). Este laureat al concursurilor internaționale de compoziție din Lisabona (Portugalia) și Viena (Austria). A dirijat Orchestra simfonică din Szeged (Ungaria), Orchestra metropolitană din Portugalia, Orchestra de cameră din Bologna, Orchestra Universității de Stat din Tennessee (SUA) și Orchestra Filarmonicii Janacek (Cehia). 
De asemenea, a dirijat numeroase opere, dintre ele amintim: Flautul fermecat, Elixirul dragostei, Traviata, Boema. Este membru al corului „Arnold Schoenberg”. Dirijează, în premieră, orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești. 

 

              Absolvent al Facultăţii de Interpretare Instrumentală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ladislau Csendes, Mădălin Sandu este, de la înființare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești. De asemenea, este absolvent al Universității „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti (master în Management în Administraţie Publică). Din 2000 a activat la Orchestra de Cameră Philarmonia din București și a colaborat cu filarmonicile din București, Giurgiu, Sibiu, Ploiești, Constanța, Râmnicu-Vâlcea. Ca solist concertist, a susținut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova. A avut colaborări importante cu Seul Philharmonic of the Nations şi cu World Peace Orchestra. Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase – This Is My Song, Tu eşti primăvara mea, Anotimpurile ş.a. – şi organizator al Concursului de Interpretare Instrumentală ArgesisArt – concurs cu largă reverberaţie în mediul educaţional, al cărui rezultat este prezentat, în fiecare an, în Concertele de gală Tinere talente ale Filarmonicii Pitești. 

Articole asemănătoare

Puterea iei, sărbătorită la UPIT

Argesul COOLtural

Muzica zilelor noastre: Un ”Preludiu” renumit

Argesul COOLtural

„Caravana filmului românesc” ajunge la Pitești, cu filme pentru toate gusturile

Argesul COOLtural
error: Continutul este protejat!!!